- Blablabla... SMASHKAKE... blablabla

Jeg hørte bare det ene ordet. Og skjønte det umiddelbart. Her har vi en hit!

Det eneste som er merkelig her er hvordan «smash» og «kake» ikke har kommet i samme setning før. Det vil si, det har det sikkert, men jeg har ikke hørt det.

Mitt indre bilde av smashkaken var krystallklart. Og jeg kunne forestille meg hvordan en deilig, mørk og syndig sjokoladekake krones med en silkemyk glasur fylt med sprø knasende smash.

Jo. Det kan kan ikke mislykkes.

Smash hit

Kjenner du til smash?

Smash er godteriet som lages av sprø maishatter og som dekkes av sjokolade. Produktet kom på markedet første gang i 1988. En eller annen gang på 1990-tallet hadde folk blitt avhengige.

Men, i Bergen hadde ikke smash nådd godterihyllene. I alle fall var ikke jeg kar om å finne dem i studentida. Løsningen var opplagt: Vi lager dem selv.

Så vi kjøpte inn sombreros, som enklest kan forklares som «smash uten sjokolade». Og så smeltet vi sjokolade og dyppet dem ned i.

Og sannelig, det ble bedre enn originalen (bare fordi det er bedre med mørkere sjokolade enn den lyse, kvalmende melkesjokoladen).

Men, det havnet aldri på kake.

Oppskrift på smashkake

At kjeks har havnet i kake før vet alle som har spiste oreokaker. Men, at godteri havner i glasuren er mer sjelden. Ikke dermed sagt at det ikke finnes. Bevares.

 

I denne kaken har jeg tatt utgangspunkt i verdens beste sjokoladekake. Ja, så har vi jo endret litt på glasuren, da.

Det er en smash-hit. Du har allerede vann i munnen.

Erik Hannemann

Smashkake

Dette er kake som alle skjønner er dødsgo.

Til 4 porsjoner:

Kake

2 ss rom, kaffe eller konjakk

120 g sjokolade

100 g smør

100 g sukker

3 stk eggeplomme

3 stk eggehvite

1 ss sukker

1 klype salt

50 g maltemandler(du kan male dem med en stavmikser eller kjøkkenmaskin)

2 dråpe mandelekstrakt (kan droppes)

50 g mel

Glasur

100 g sjokolade, bruk vanlig kokesjokolade. Pass på å justere med sukker om du bruker mørke typer med lite sukker.

1 pose smash

5 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!