Å lage pannekaker er grei skuring. I alle fall om du har ei god røre. Selv barn kan klare det!

Men, selv blir jeg aldri spesielt god på pannekaker. Det er nok fordi jeg ikke er så begeistret for dem. Da jeg var liten var dette det beste unga i gata kunne få. Om moren ropte (det var alltid moren)  «det er pannekaker til middag» så styrtet barna hjem i vill  begeistring.

 

Jeg var mye mer glad i poteter og brun saus. Pannekaker med blåbærsyltetøy (eller bare sukker) var dessert for meg. Sånn er det ennå.

Det vil si. Helt til jeg oppdaget blomkålpannekaker.

 

Rolig der!

 

Jeg vet at noen tenker at det ikke kan være digg. Og det tenkte jeg også først.

Løsningen er (selvsagt) å servere dem bacon. Og jeg skal innrømme at det ikke gjør noe med litt lønnesirup på toppen.

Men, selv uten bacon og lønnesirup er dette faktisk smakfullt.

 

Hvordan lage blomkålpannekaker?

Jo, du trenger et blomkålhode og to egg.

Først skjærer du blomkålen i små nok biter til å få dem ned i kjøkkenmaskinen. Så kjører du dem til det ligner couscous, altså små gryn.

For å få ut litt av væsken har du nå den kornete blomkålen i en tørr stekepanne. La det få slippe ut litt av væsken ved å riste den på middels varme i noen minutter.

Alt du trenger nå er å blande dette med egg. Og så trenger du noe som setter mer smak. Salt er opplagt. Men, herfra og ut er lov å eksperimentere. Her er noen forslag over ting som smaker godt med blomkål.

 

  • ost, inkludert blåmuggost
  • spisskum
  • karri
  • hvitløk
  • løk
  • nøtter
  • sopp
  • kylling
  • løk

 

Du velger selv om du har ingrediensene i røra, eller lager noe som du serverer på pannekakene. Det siste er nok enklest.

Bruk bakepapir og et stekebrett: La sirkler med blomkålpannekaker - du skal få plass til seks per stekebrett.

Stek dem nå i ovnen.

 

De kan serveres som de er nå. Men, jeg liker å gi pannekakene en liten runde i stekepanna med smør før servering.

Der har du meg.

 

 

Oppskriften på blomkålpannekaker finner du nedenfor! Og videoen ser du ovenfor!

Erik Hannemann

Blomkålpannekaker

Pannekaker blir aldri det samme igjen.

Til 4 porsjoner:

1 stk blomkålhode

2 stk egg

salt

bacon

lønnesirup

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!