Ukemeny med sunn burger

Ukemeny med det beste kjøttet og sunn hamburger

Det er lov å være matsmart.

Sist oppdatert

Denne uka byr vi på røkt fisk, kjøttdeig og makaroni, sunn hverdagsburger og (for de som får tak i): Kokte oksekjaker.

Her er ukens ukemeny!

 

 

 

Mandag: Den enkleste, kule hverdagsmaten

Denne enkle retten innebærer nesten ikke matlaging. Du trenger bare å koke egg. Og resten går nærmest av seg selv.

I de siste har jeg fått øynene opp for "kippers" på boks. Funker for meg, selv om jeg foretrekker de ferske i fiskedisken.

 

Tirsdag: Torsk med godt følge

Ideen er like enkel som den er god: Først dypper du torskestykkene (tenk tykke, deilige stykker) i sennep, og så i hakkede, friske urter. Nå er den klar til å bakes.

Server det hele med deilig couscous.

 

Onsdag: Kjøttdeig og makaroni i god form

Dette er dagen du skal steke kjøttdeig, koke makaroni og lage hvit saus - og hele alt sammen i en ildfast form med masse, deilig ost på toppen. OK?

 

Torsdag: Sunn hverdagsburger

Det heter fiskeburger. Men, egentlig er ikke annet enn fiskekaker som klemmes mellom to hamburgerbrød, påsmurt litt dressing (aioli) og noen grønnsaker. En gnistrende fin hverdagsmiddag!

 

Fredag: Se for en vingård...

Den franske klassikeren som aldri vil gå av moten. Det handler om å koke en kylling (opprinnelig en hane) i en flaske vin sammen med bacon og grønnsaker. Du ser det for deg, hele scenen på en fransk vingård, hvor fuglen ribbes, hakkes og dumpes i gryta og bonden som åpner vinen og tømmer hele flasken, så nær som et lite glass til seg selv.

Prøv å få den følelsen når du lager coq au vin.

 

Lørdag: Det beste kjøttet i en gryte

Lørdag er en velsignet matdag. Du har nemlig tid til å koke oksekjaker lenge. Får du ikke tak i oksekjaker, så oksehaler en fin erstatning. Annet billig storfekjøtt er også fint.

Målet er å skape nydelig, mørt kjøtt i en herlig, tomatisert saus. Skikkelig lørdagskos.

 

Søndag: Grateng med tre triks

Denne uka er en fabelaktig fiskegrateng som setter punktum. Det er mange ting som gjør denne så god: Det er sopp i den, det er omtrent en tredjedel røkt fisk og dessuten lages den med potetmos.

Ha en smakfull uke!

 

 

Denne saken ble første gang publisert 26/10 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også