Å lage sin egen basilikumpesto er veldig enkelt og kjapt hvis du har en blender, stavmikser eller food processor, og den hjemmelagde versjonen er så utrolig mye bedre enn alle versjoner du får kjøpt i butikken!

En god basilikumpesto passer til veldig mange av sommerens smaker, disse lammekotelettene og råstekte grønnsaker inkludert!

Om du ikke finner lammekoteletter i butikken, kan du velge svinekoteletter istedenfor. Det funker også veldig bra. Samme hvilken type koteletter du velger, er det et godt valg å ta litt tykke koteletter. De er det lettest å få et saftig resultat med!

Pestoen holder seg i kjøleskapet noen dager, så du kan gjerne lage dobbel porsjon når du først er i gang. Da kan du jo spise denne mozzarella- og tomatsalaten med spekeskinke og pesto neste dag og bake pestoboller av restene!

Det er mange land som bruker mye mer lammekjøtt enn oss på grillen, men skulle du være så heldig å komme over lammekjøttdeig i butikken, må du prøve deg på denne lammeburgeren med mengder av hvitløk! Eller lage Clotilde Dusouilers nydelige grillspyd med lam og timian!

Nå kan sommeren komme for fullt! Vi er klare!

Øystein Westlie

Grillede lammekoteletter med pesto og råstekte grønnsaker

Dette er sommermat med skikkelig stor S! Så fargerik og frisk i fargene og nydelige smaker!

Til 4 porsjoner:

4 stk lammekoteletter

0,5 ts salt og nykvernet pepper

0,5 ss olivenolje

Råstekte grønnsaker

8 stk nypoteter

1 stk søtpotet

2 stk gulrøtter

2 ss olivenolje

0,5 ts salt og nykvernet pepper

Basilikumpesto

4 ss pinjekjerner

1 potte stor pottebasilikum

1,5 dl olivenolje, extra virgin

50 g parmesan, nyrevet

0,5 ts salt og nykvernet pepper

6 dråpe tabasco

0,5 ts sitron, saften av den

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!