Bananen kom til Norge på begynnelsen av 1900-tallet. Det var Christian Marius Emil Matthiessen som importerte frukten. Mannen ble etterhvert så sterkt assosiert med fruktimporten at folk begynte å kalle ham "Banan-Mathisen".

Navnet ble sittende i. Og det var begynnelsen på Bama (stiftet 1981) som altså er en forkortelse (BAnan MAthisen, Bama).

Det tok lang tid før folk lærte seg å skrelle bananer. Jeg vil påstå at det er temmelig ordinært å beherske bananskrellekunsten i dag. Men, det samme kan neppe sies om alle de andre eksotiske fruktene som bringes til Norges land.

I det følgende vil du se hvordan man skreller og deler opp frukt på en smart måte. Selv om ikke alle metodene er revolusjonerende vet jeg av egen erfaring at metodene raskt blir adoptert av den som ser - og det fører til at du er mye ivrigere etter å spise mer frukt.

Det lover jeg.

Så, ta en titt på videoene og la deg inspirere til å servere frukt (og grønt) som aldri før.

 

 

 

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!