Klar for litt sommerstemning?

På helgens meny er det tre deilige ting du kan glede deg til å lage. En forrettet fra Hellas, et glinsende grillspyd og en rosa dessert.

 

Forretter: Hvit sommerstemning

Det finnes knapt noen matrett som synger slik av sommerferie som tzatziki. Før måtte vi tykne yoghurten selv ved å la den renne gjennom et kaffefilter. Nå har heldigvis yoghurtprodusentene kommet oss tzatziki-elskere i møte og laget tykk og fin yoghurt.

Da er det ikke mye som skal til: Riv agurk, la litt av vannet renne av og vend det inn i yoghurten sammen med litt hvitløk og kanskje en skvett olivenolje. Og legg den ene olivenen på toppen, slik som det virker å være påbudt på de greske øyer - jeg kan ikke huske å ha sett en tzatziki blitt servert uten.

Ah, smaken av sommerferie!

 

 

Hovedrett: Grillspydet som glinser

Du trenger to ting for å få grillspydet til å glinse fristende. Det er litt sukker i penslesausen og dessuten en god porsjon med tålmodighet. Saken er nemlig at du må pensle stort sett fra start til mål.

De gode nyhetene er at det ikke tar så veldig lang tid. Kanskje bare 5-6 minutter om grillen er varm nok.

Og mitt beste tips er å gjør resten klart - for da er det bare å komme med grillspydene rett fra grillen -  så er alt klart for middag!

Derfor lager du deg en deilig potetsalat eller couscous som du elegant legger kyllingspydene på.

 

Dessert: Rød is som oser av ekte sommer

Har du sett de første jordbærene? Det er disse som smaker best, synes jeg.

Når du kjøper en jordbæris er det verdt å minne seg selv på at du neppe kjøper jordbæris, men en is med ørlite jordbærsyltetøy og masse e-stoffer.

Ikke la deg lure. Om du ikke tror meg, så sjekk ingredienslista på jordbæris her.

Når du én gang har laget en hjemmelaget jordbæris vil du neppe gå tilbake til juksevarianten.

 

Nedenfor finner du oppskriften på den supre jordbærisen og de andre oppskrftene. Med det ønsker jeg deg en riktig smakfull og helg!

 

Alf Børjesson

Tzatziki

Dette er helt gresk for de fleste.

Til 4 porsjoner:

3 dl matyoghurt, eller yoghurt naturell

1 stk slangeagurk, i skiver

0,5 ts salt

3 fedd hvitløk

0,5 ts pepper, sort og nykvernet

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kyllingspyd på grillen

Her er trikset som får kyllingspydet ditt til å skinne.

Til 4 porsjoner:

3 ss brunt sukker

3 ss rødvinseddik

3 ss chilisaus

1 ss fiskesaus

2 cm ingefær, fersk

2 stk kyllingbryst

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Jordbæris

Du har aldri smakt maken til jordbæris.Denne smaker nemlig jordbær.

Ingredienser:

1 stk vaniljestang

3 stk eggeplomme

150 g sukker

2 dl melk

2 dl kremfløte

2 kurv jordbær

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!