Jeg hadde sett det på noen obskure internettsider, bortgjemte restauranter og i noen sære matblader. Det er de samme som har oppskrifter på, serverer og viser bilder av "blå potetmos".

Men nå vill jeg lage blodrød pasta.

Når du oppdager at potetmosen kan være blå (eller snarere lilla) gleder du deg til å jakte på de blå potetene. Hvor finner jeg dem? Hvem har dem? Hva heter de? - Blå kongo, sa du?

Sånn var det ikke med pastaen. Riktignok kan du finne farget pasta, men det er jo ikke helt det samme.

Rød pasta må du lage selv.

Først fant jeg denne fremgangsmåten (ja, på en av de obskure sidene): Kok rødbeter og kjør dem helt glatt med en stavmikser. Sil av denne blandingen og reduser (kok inn) slik at du får en veldig konsentrert rødfarge.

Bruk denne væsken til å koke pastaen i.

 

Som lest, så gjort.

Men, jeg syntes dette var en veldig tungvint måte å gjøre det på.

Derfor gjorde jeg som følger: Delte en rødbete i biter, la i kokevannet til pastaen et par minutter før jeg hadde i pastaen.

Resultatet?

Mer eller mindre det samme.

Kanskje ble ikke farge like intens, men bevares, det gjorde nytten sin. Og sjokkeffekten er den samme.

Slik blir pastaen rød

Pasten tar til seg rødbetefargen nesten like godt som den hvite genseren din. Og du vet at sjansen er null for at fargen forsvinner (tross all verdens tips, triks og råd).

Det jeg så med pastaen er at dersom du koker den med rødbeter blir den rød, men ikke helt dyprød. Pastaen jeg brukte i eksperimentet ble tilfeldigvis liggende i en bolle en liten stund. Og når den såvidt begynte å tørke ble den virkelig rød. Så rød at unga trodde det var lakristråder (slik som man kjøper fra svenske boder på messer).

Man kan altså se for seg å tørke denne pastaen igjen og så koke den enda en gang i rødbetevann, men det blir omstendelig for et morsomt hverdagstriks.

Det er heller ingenting i veien for å farge den hjemmelagede pastaen din. Fersk pasta også til seg farge.

For ordens skyld: Den røde fargen setter ikke mye smak.

Rød pasta og hvit fisk

For å skape størst kontrast er det gøy å servere hvit fisk på den røde pastaen. Og så bruke plenty med friske, grønne urter.

Jeg tok en havabbor, gjorde den opp, og steke den hurtig i smør. Først med skinnsiden ned og så avslutte med en lynkjapp vending slik at fisken også stekes på oppsiden. En liten klem med sitron over gjør susen.

Og så legger man dette på pastaen og har på de grønne urtene. Så er det bare å vente på sjokkeffekten.

Oppskriften finner du nedenfor.

Avstemning

Har du laget rød pasta før?

8% stemmer

Ja, det har gjort.

92% stemmer

Nei, har aldri prøvd.

Erik Hannemann

Rød pasta og havabbor

Gjør hverdagen morsommere med rød pasta. Det er så lett.

Til 2 porsjoner:

1 stk rødbet

1 stk havabbor

300 stk spagetti

3 ss mynte, frisk

3 ss koriander, frisk, hakket

smør til steking

salt og nykvernet pepper

0,5 stk sitron

200 g aspargesbønner

2 ss parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!