Hvordan lage marsipanrose

Marsipanrose? Det er så enkelt

Kan du trikset er det lett å lage.

Ferdig rose!
Ferdig rose! Foto: Foto: Elin Vatnar Nilsen
Sist oppdatert

Å pynte en kake med håndlagde marsipanroser er vakkert, men du har kanskje tenkt det er for vanskelig for deg? Hemmeligheten ligger i å trene. Skal du bli god må du lage mange, mange marsipanroser. Men vanskelig? Ikke særlig.

Bruk en smidig og litt fast marsipan. Det går helt fint å bruke vanlig marsipan du får kjøpt på butikken. Skal du dekorere en marsipankake med marsipanroser kan det passe å lage tre eller fire stykker.

Lag én stor og de andre i forskjellige størrelser, noen store og noen små.

Du kan også lage mange små roser, men ikke overless kaka fullstendig. Da mister den fort noe av sin eleganse.

For å gjøre den ekstra lekker, kan du gjerne legge på noen kandiserte roseblader.

Alt er lov

Farger er viktig og i dag er alt lov. Sterke farger eller duse pastellfarger – du bestemmer.

Kjøp konsentrerte gelefarger og bruk heller litt for lite farge enn for mye. Rosa er kanskje kjedelig og ut og blått litt lite troverdig, men ønsker du flere farger på rosene blir det penest om du velger fager som harmonerer.

Noen grønne marsipanblader rundt rosene gir en fin kontrast. Eventuelt kan du lage hele kaken grønn.

Lang lagringstid

Roser i marsipan kan du lage opp lang tid i forvegen og oppbevare i månedsvis. Pakk inn i plast eller i tett boks og oppbevar i romtemperatur. De vil tørke, men så snart de blir lagt på kaken vil de trekke opp fuktighet fra kaken og bli mykere igjen.

Denne saken ble første gang publisert 05/05 2015, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også