Spill av videoen så lærer du hvordan man enkelt ser forskjell på kokt og rått egg. Med skall på, vel og merke.

De fleste har opplevd å komme over et egg i kjøleskapet (eller på benken) og tenkt: - Hm, lurer på om det egget der er kokt eller rått?

Og dersom egget er rått, så nytter det ikke å åpne det litt for å sjekke. Det vet alle som har prøvd å koke egg med hull i.

Dette eggtrikset har jeg kunnet lenge.

Så lenge jeg kan huske. Mamma lærte meg det, tipper jeg.

Og derfor har jeg aldri tenkt på det som et triks. Men, for alle som ikke kan dette, er det definitivt et triks.

Et partytriks på linje med å åpne ølen med et A4 ark og sablere champagne.

Hvorfor snurrer det kokte egget raskere og lenger?

Et rått egg snurrer saktere fordi det har væske i seg.

Når du snurrer et kokt egg setter du kraft på hele egget (også det som er inni) - og herfra og ut vil jeg utfordre noen fysikere eller andre voksne til å forklare fenomenet.

Har du kokt egg? Prøv å marinere dem og gjør dem røde!

Nedenfor finner du oppskrifter med kokt egg.

Avstemning

Kunne du dette trikset fra før?

33% stemmer

Ja, det kunne jeg

67% stemmer

Nei, dette ante jeg ikke

Erik Hannemann

Løk og egg

Billig mat? Jo, da skal du prøve den sjokkerende gode retten med egg og løk. Den får du for en slikk og ingenting.

Til 2 porsjoner:

3 stk løk

3 dl vann

3 ss smør

1 stk laurbærblad

150 g ost

2 stk egg

persille

Høyde (px): Bredde (px):
Kim Holthe

Djevleegg (fylte egg)

Server fylte egg som små appetittvekkere eller la dem være en del av tapasbordet.

Til 6 porsjoner:

6 stk egg

Fyll

4 stk vårløk

2 ss majones

1 ts sitronsaft

noen dråpertabasco

oliven, sorte

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Egg og røkt fisk

Middag på 20 minutter med egg og røkt fisk. Ja, det er rask mat.

Til 4 porsjoner:

3 stk egg

2 stk peppermakrell

1 bokser artisjokkhjerte(eller 4 ferske)

2 ss kapers

Dressing

1 dl olivenolje

1 ss dijonsennep

2 ss sitronsaft

1 fedd hvitløk

Høyde (px): Bredde (px):
Astrid Hals

Neslesuppe med smilende egg

Det høres skummelt ut å lage suppe av brennesle, men sannheten er at suppen både smaker godt og ser nydelig ut , særlig når den serveres med kokte egg.

Til 4 porsjoner:

2 l nesleuten grove stilker (2 l tilsv. ca. 100-125 g renset)

40 g smør

2 stk sjalottløk

3 ss hvetemel

1 l hønsebuljong/neslekraft

salt og pepper

1,5 dl kremfløte

1 stk eggper person

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!