De fleste tyr til kjevla når pizzadeigen skal lages.

Det er slettes ikke nødvendlig.

Vi tok en tur til restauranten Skur 33 i Oslo. De spesialiserer seg på italiensk mat - og selvsagt lager de pizza.

Ta en titt på videoen og lær deg teknikken, så slipper du å bruke kjevle.

For å få til dette er det lurt å lage en skikkelig pizzadeig (hvor forholdene melllom vann og mel er viktigst).

 

Tips til pizzadeig #1

Italienerne bruker et spesielt, finmalt mel. Det kjennetegnes ved at det er merket "tipo 0". Noen liker å blande denne med "tipo 00" som er ment til pastabaking.

Begge meltypene blir for øvrig stadig vanligere å finne i norske matbutikker. Det er verdt å ta en ekstra titt i melhyllene. Å bake med så finmalt mel er veldig forskjellig fra vanlig, norsk "finmalt" mel.

 

Tips til pizzadeig #2

Legg merke til hvor mye mel pizzabakeren bruker når han baker ut. Han sparer ikke på melet verken under eller over deigen.

Det overskytende ristes enkelt av. Og det har du bare tilbake i melkrukken.

 

Tips til pizzadeig #3

Kaldheving er det som gjelder for all bakst. Om du skal lage verdens beste brød eller verdens beste pizzadeig er det tid, lite gjær og mer tid som gjelder.

Så, lag deigen, bruk mindre gjær enn du pleier og sett den i kjøleskapet. Enten gjør du det over natten, eller gjøre det fra morgenen av.

 

Tips til pizzadeig #4

Når du har laget deigen gjenstår det bare å steke den.

Enkelt, tenker du?

Ja, det er det.

Men, ikke alle kan de to triksene som gjelder:

1) full varme

2) bruk undervarme og vifte

 

- Hæ, tenker du!

Joda. Det er bare å teste.

Da er du klar for å lage verdens beste kjøttboller og på toppen, ikke sant?

God pizzabaking!

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!