Helgemeny

Trenger 240 minutter, men er SÅ verdt det!

Her er maten som passer for deg. Akkurat nå.

Sist oppdatert

Hell opp et glass hvitvin, hakk et par sjalottløk, knus et hvitløkfedd på denne måten og helgen er i gang.

Du har allerede begynt å lage blåskjell. De pene skallene er første rett i kveld.

Opp i kjelen med løken og stek den på svak varme i smør. Ha i noen estragonkvister og spander en god splash med hvitvin. Og litt fløte.

Etter noen minutter med koking er basen klar. Det du skal gjøre nå før servering er å ha i blåskjellene, sette på lokket og la det dampe noen minutter.

Hovedretten

Andelårene er allerede i ovnen. De er dekket av andefett og blir mørere og mørere etterhvert som tiden går.

Dette er de andelårene som lå i salt i kjøleskapet hele natten. Nå er det forvandlet til et nydelig kjøtt som alle gleder seg til å sette tennene i, kanskje sammen med en av disse vinene.

Til andelårene kommer det en nydelig potetrett med soppsmaker og tilbehøret som «passer til alt» - altså grønne bønner med tomater, sjalottløk og persille.

Dessert

Helt til slutt kommer den ostesouffléen som gjorde at London-restauranten til brødrene Roux tok av.

Den er faktisk ikke så vrien å lage, særlig ikke etter at du har tatt en titt på denne videoen her:

Denne saken ble første gang publisert 30/01 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også