Hell opp et glass hvitvin, hakk et par sjalottløk, knus et hvitløkfedd på denne måten og helgen er i gang.

Du har allerede begynt å lage blåskjell. De pene skallene er første rett i kveld.

Opp i kjelen med løken og stek den på svak varme i smør. Ha i noen estragonkvister og spander en god splash med hvitvin. Og litt fløte.

Etter noen minutter med koking er basen klar. Det du skal gjøre nå før servering er å ha i blåskjellene, sette på lokket og la det dampe noen minutter.

Hovedretten

Andelårene er allerede i ovnen. De er dekket av andefett og blir mørere og mørere etterhvert som tiden går.

Dette er de andelårene som lå i salt i kjøleskapet hele natten. Nå er det forvandlet til et nydelig kjøtt som alle gleder seg til å sette tennene i, kanskje sammen med en av disse vinene.

Til andelårene kommer det en nydelig potetrett med soppsmaker og tilbehøret som «passer til alt» - altså grønne bønner med tomater, sjalottløk og persille.

Dessert

Helt til slutt kommer den ostesouffléen som gjorde at London-restauranten til brødrene Roux tok av.

Den er faktisk ikke så vrien å lage, særlig ikke etter at du har tatt en titt på denne videoen her:

Erik Hannemann

Blåskjell med hvitvin og estragon

Det finnes neppe noen raskere middag enn blåskjell.

Til 2 porsjoner:

400 g blåskjell, vaskede

2 stk sjalottløk

1 dl hvitvin

1 dl kremfløte

4 ss estragon, frisk, hakket

2 ss smør

0 salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Andeconfit (confit de canard)

Andeconfit er mye enklere enn du tror. Du trenger bare tre ingredienser.

Ingredienser:

2 stk andelår

0,5 kg salt

3 dl and efett, eller nok til at lårene dekkes

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Potetform med soppsmaker

Dette er fabalaktig godt tilbehør til kjøtt og fisk.

Til 2 porsjoner:

3 stk poteter

2 ss smør

2 neve tørket sopp, gjerne steinsopp

2 ss crème fraîche

1 fedd hvitløk

1 stk sjalottløk

salt og nykvernet pepper

muskat

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Tilbehøret som passer til alt

Dette kan serveres til fiskepinner, kjøttboller og helstekt flyndre. Tilbehøret passer til det meste.

Til 4 porsjoner:

250 g aspargesbønner

2 stk tomat

1 stk sjalottløk

2 ss persille, finhakket

4 ss olivenolje

1 stk nektarin, eventuelt

salt

Høyde (px): Bredde (px):
BBC Lifestyle

Sveitsisk soufflé

Denne souffléen vil du lykkes med!

Til 4 porsjoner:

45 g smør

45 g hvetemel

5 dl melk

5 stk eggehvite

5 stk eggeplomme

salt og hvitt pepper

6 dl kremfløte

150 g gruyère, revet

150 g cheddar, revet

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!