Helgemeny

Helgemeny med snadder

Det er tid for skikkelig januarmat.

Sist oppdatert

Denne helgen er det duket for småsnadder i kopp, parmaskinke på stang og epler som alle elsker.

Du finner alle de andre helgemenyene her.

Her er helgens meny!

 

Forrett: Gjør plass!

Dekk bordet og gjør plass til litt småsnadder.

Først lager du en superenkel, liten ertesuppe:

Stek en sjalottløk, ha i erter og fløte og kok opp før du kjører den glatt og har i litt parmesan.

Server disse lunkne i espressokopper eller i små shotglass.

Så setter du fram noen kule skinkespyd:

Med et lite glass musserende nå er det allerede god stemning, merker jeg.

Hovedrett

Til hovedrett foreslår jeg å lage en diger, kraftig, velduftende gryte.

Jeg tenker at januar ikke behøver å være så elegant som de andre månedene i året. Januar er for meg måneden med peis, raggsokker og gryterett.

Mitt forslag er chili con carne. Du bestemmer selv hvor kraftig den skal være og du kan også eksperimentere med å ha i litt bitter sjokolade som jeg vet mange liker.

Men, det beste trikset er å grille masse paprika til de blir gode og mørke, fjerne skinnet, hakke opp og vende inn i gryta.

Så serverer du den med rikelig tortillachips og ekte rømme.

Ikke sant?

Vi avslutter denne middagen med innbakte epler.

Ideen er å fylle eplene med gode ting, pakke dem inn og bake dem i ovnen til de blir myke og gode.

Selv liker jeg å servere dem med is (tenk på eplekake). Det er fint med vanlig vaniljeis, men jeg tror kanskje jeg vil gå for en hjemmelaget pistasjeis.

 

Du ser hvordan du gjør det her:

Nedenfor finner du alle oppskriftene - god helg!

Denne saken ble første gang publisert 16/01 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også