Denne helgen er det duket for småsnadder i kopp, parmaskinke på stang og epler som alle elsker.

Du finner alle de andre helgemenyene her.

Her er helgens meny!

 

Forrett: Gjør plass!

Dekk bordet og gjør plass til litt småsnadder.

Først lager du en superenkel, liten ertesuppe:

Stek en sjalottløk, ha i erter og fløte og kok opp før du kjører den glatt og har i litt parmesan.

Server disse lunkne i espressokopper eller i små shotglass.

Så setter du fram noen kule skinkespyd:

Med et lite glass musserende nå er det allerede god stemning, merker jeg.

Hovedrett

Til hovedrett foreslår jeg å lage en diger, kraftig, velduftende gryte.

Jeg tenker at januar ikke behøver å være så elegant som de andre månedene i året. Januar er for meg måneden med peis, raggsokker og gryterett.

Mitt forslag er chili con carne. Du bestemmer selv hvor kraftig den skal være og du kan også eksperimentere med å ha i litt bitter sjokolade som jeg vet mange liker.

Men, det beste trikset er å grille masse paprika til de blir gode og mørke, fjerne skinnet, hakke opp og vende inn i gryta.

Så serverer du den med rikelig tortillachips og ekte rømme.

Ikke sant?

Vi avslutter denne middagen med innbakte epler.

Ideen er å fylle eplene med gode ting, pakke dem inn og bake dem i ovnen til de blir myke og gode.

Selv liker jeg å servere dem med is (tenk på eplekake). Det er fint med vanlig vaniljeis, men jeg tror kanskje jeg vil gå for en hjemmelaget pistasjeis.

 

Du ser hvordan du gjør det her:

Arnie Stalheim

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

Nedenfor finner du alle oppskriftene - god helg!

Erik Hannemann

Ertesuppeshots

Den her er ypperlig og morsom som forrett. Med noen trøffeloljedråper er det veldig få som kan motstå den her... Det er altså en ertesuppe i kul forkledning.

Til 4 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 dl fløte

150 g erter

1 ss kyllingbuljong

noen dråper trøffelolje

20 g parmesan

vann

olje til pensling

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Forrett med parmaskinke

Parmaskinke, grissini og nøtter er en god forrett

Til 4 porsjoner:

4 stk grissini

4 skiver parmaskinke

1 stk selleristang

1 dl nøtter

Høyde (px): Bredde (px):
Peter Berg

Chili con carne med rømme og tortilla

Chili con carne er nydelig hverdagsmat som metter og varmer. Det er overraskende enkelt å lykkes med chili con carne og når du serverer med tortillachips og rømme er suksessen sikret.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

0,5 kg kjøttdeig

1 ss tomatpuré

2 stk tomatboks

5 fedd hvitløk, skrelt

3 stk soltørkede tomater, hakket

3 stk gulrøtter, skrelte

2 bokser bønner, f. eks kidneybønner

1 ts kuminfrø

1 ts korianderfrø eller pulver

1 stk chili, eller flere

1 ts chilipulver

2 stk paprika

4 ss rømme

tortillachips

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Innbakte epler

Innbakte epler er enda bedre enn bakte epler. Og det lukter som eplekake.

Til 4 porsjoner:

4 stk eple

4 ss brunt sukker

2 ts kanel

4 ss blåbær, tørkede

4 ts smør

4 pl butterdeig

2 stk egg

4 ss valnøtter

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!