Når det er fest  er det morsomt å servere noe kult til forrett.

Forbløffende mange spiser kalkun på nyttårsaften - og her ser du hvordan den lages (og du finner tilbehøret her).

Men, forretter? Jo, der er det lov å prøve seg fram med det ene og det andre. Alle matglade folk gleder seg til å stelle i stand til fest, men mest moro er det å lage forrettene.

Dersom jeg blir bedt bort liker jeg å få et glass i hånda. Det kan være champagne (ja, takk!) eller en morsom velkomstdrink.

Jeg tar med noen forslag til velkomstdrinker:

 

  • Portonic - den superkule drinken med hvit portvin, lime og tonic
  • Mimosa - drinken hvor du blander musserende vin 50/50 med god appelsinjuice
  • Cosmopolitan - den rosa drikken som egentlig er for de aller tøffeste

 

Når jeg har fått et glass i hånda elsker jeg å få litt snacks. Aller best liker jeg mandler. Man kan servere ristede mandler med salt, det er fint, men det blir enda bedre om man gjør seg litt flid med dem. For eksempel om man tilsetter litt smak av sitron.

 

Nå begynner jeg virkelig å hygge meg. Isen er brutt og praten går lettere med et glass i hånden og litt snacks og forsyne seg av.

Når vi får beskjed om å sette oss liker jeg at den første forretten (eller andre snacks, om du vil) allerede er på bordet. Da synker liksom forventningene til Forretten - med stor F. Snacksen før forretten fungerer som en lynavleder og skaper en myk overgang fra den stående starten på festen til den sittende delen.

På de neste sidene har jeg samlet noen forretter som jeg tenker kan fungere fint. Kall det gjerne forrett om du insisterer.

Erik Hannemann

Forrett med mozzarella og hjertesalat

Det er enkelt å lage forrett når det bare tar ett minutt.

Til 4 porsjoner:

1 stk hjertesalat

1 stk mozzarella

1 dl pesto

olje

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!