Helgemeny

Helgemeny med uforglemmelig dessert

Ja, du kommer ikke til å glemme denne biffen heller.

Sist oppdatert

Det beste med helgen er at man kan tilbringe tid ved kjøkkenbenken. Uten at det er noe mas.

En av tingene man kan gjøre er å kjøpe seg en krabbe, ta et glass vin, og tålmodigpirke løs kjøttet.

Dette er ditt zen-øyeblikket.

Se her, om krabber er noe du ikke pleier å rense:

Forrett: Krabbe med enkel dressing

Det eneste du behøver å gjør nå er å legge krabbekjøttet på en tallerken. Sammen med noen søte cherrytomater, salat og en god dressing på rømme, majones, sitron og cayennepepper.

 

Hovedrett: Biff med pesto og selleri- og potetpuré

Denne fant jeg etter et dypdykk i arkivet (her er arkivet). Oppskriften utnytter det artige faktum at kjøtt tar til seg smak (som en svamp, bokstavelig talt) når det synker i temperatur. Det uvanlige er at det er pesto som brukes.

Biffen serveres med en klassisk og deilig puré av sellerirot og potet.

 

Dessert

Til dessert har jeg funnet fram en bavarois (hva er det? Sjekk her). Den kan servere den med en bringebærsorbet, slik som den anbefales i oppskriften. Har du lyst til det, så ser du hvordan den lages herl.

Det er også en fin måte å bruke de frosne bærene jeg er helt sikker på at du har i fryseren!

 

Ha en riktig god helg!

 

 

Denne saken ble første gang publisert 29/11 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også