Det beste med helgen er at man kan tilbringe tid ved kjøkkenbenken. Uten at det er noe mas.

En av tingene man kan gjøre er å kjøpe seg en krabbe, ta et glass vin, og tålmodigpirke løs kjøttet.

Dette er ditt zen-øyeblikket.

Se her, om krabber er noe du ikke pleier å rense:

Forrett: Krabbe med enkel dressing

Det eneste du behøver å gjør nå er å legge krabbekjøttet på en tallerken. Sammen med noen søte cherrytomater, salat og en god dressing på rømme, majones, sitron og cayennepepper.

 

Hovedrett: Biff med pesto og selleri- og potetpuré

Denne fant jeg etter et dypdykk i arkivet (her er arkivet). Oppskriften utnytter det artige faktum at kjøtt tar til seg smak (som en svamp, bokstavelig talt) når det synker i temperatur. Det uvanlige er at det er pesto som brukes.

Biffen serveres med en klassisk og deilig puré av sellerirot og potet.

 

Dessert

Til dessert har jeg funnet fram en bavarois (hva er det? Sjekk her). Den kan servere den med en bringebærsorbet, slik som den anbefales i oppskriften. Har du lyst til det, så ser du hvordan den lages herl.

Det er også en fin måte å bruke de frosne bærene jeg er helt sikker på at du har i fryseren!

 

Ha en riktig god helg!

 

 

Christopher Sjuve

Krabbe på tallerken

Krabbe blir godt sammen med noen få ingredienser. Her er de.

Til 4 porsjoner:

8 stk krabbe klør

1 stk hjertesalat

4 stk cherrytomat

Dressing

2 ss majones

2 ss rømme

1 knivsodd cayennepepper

1 stk sitronbåter

Høyde (px): Bredde (px):
Panopticon

Helstekt filet marinert i pesto, servert med selleri, potetpuré og stekte tomater

Til 4 porsjoner:

1 kg indrefilet av storfe (helst midtstykke)

0,5 ts salt

pepper, sort og nykvernet

olje eller smør til steking

Pesto:

20 g pinjekjerner

1 potte basilikum

2 fedd hvitløk

1 dl parmesan, nyrevet

1,5 dl olivenolje

salt

pepper, sort og nykvernet

Potet og selleripuré:

8 stk poteter

1 stk sellerirot

2 dl fløte

salt

pepper

Stekte tomater:

4 stk tomat

4 fedd hvitløk

olje

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Panopticon

Vaniljebavarois

En bavarois blir så vakker som dette. Lover...

Til 4 porsjoner:

2,5 dl melk

2 stk vaniljestang

130 g sukker

100 g sammenpiskedeeggeplommer

4 pl gelatin

litt varmtvann

3,5 dl fløte

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!