Forrett med hjertesalat

Ser videoen på 54 sekunder, så lager du dette i kveld. Garantert.

ITALIENSK FORRETT: Her er en forrett fra Italia som bare tar noen sekunder å lage.
ITALIENSK FORRETT: Her er en forrett fra Italia som bare tar noen sekunder å lage. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Denne lille saken har blitt en klassiker i det mitt kjøkken.

Av en eller annen grunn ble hjertesalat plutselig favorittsalaten. Ja, hvorfor ikke? Den er vakker, knasende sprø, enkel å håndtere og det blir pene blader når du plukker den fra hverandre.

Det er slik jeg bruker den oftest: Legg bladene utover et fat, dryss på gode ting og servér.

Jo, den teknikken appelerer til de late blant oss - inkludert denne karen.

Ideen er å ta et helt blad og spise seg lykkelig. Som en liten snacks eller forrett.

I videoen ser du at jeg bruker mozzarella, basilikumblader og rød pesto. Det er bare et forslag.

 

Hva drysser du på?

Det finnes ikke grenser for hva du kan blande sammen og drysse på.

Her er noen ideer:

 

  • Hakkede mandler stek i smør (slik at smøret blir brunet)
  • Mangobiter og bittesmå biter av selleristang
  • Dampede blåskjell
  • Oliven
  • Kremost og fersken
  • Agurk og mynte
  • Avokadokrem og røkelaks
  • Krabbekjøtt og majones med cayenne

 

l

 

Likte du denne, liker du garantert også videoen med rullene og dessuten den med grissini

 

 

Denne saken ble første gang publisert 25/11 2014, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også