Denne kaka tar bittelitt lenger tid, men er bare så verd det!

Fridtjof Nilsen, kjent fra Fem-programmet Kakekrigen, er ikke i tvil. Det må være ekte saker, skal det være noe i det hele tatt.

- Etter noen sesonger med Kakekrigen har jeg lært hvor mye det har å si at man ikke bruker halvfabrikata, men lager smakene fra bunnen av, det vil si ikke noen gelepakker eller kremoster med smak osv.

Tar vekk smak

Hel- og halvfabrikata inneholder ofte kjemisk fremstilte smaker. Det er et problem i kakeverden, mener Nilsen.

- Det overdøver og sløver ned de ekte, fine og av og til sarte smakene fra gode råvarer. Jeg vil heller lage noe enkelt med gode råvarer enn noe fancy med halvfabrikata. Smaken er alltid i høysetet, og da er det ingenting som kan måle seg med ekte smaker.

Men vi har ikke tid til å bake kake fra bunnen av, har vi det?

- Det virker som alle tror at det går så mye fortere og er så mye enklere å lage ting fra pose enn å lage det fra bunnen. Det er bare ikke tilfellet, mener Nilsen.

- Det tar kanskje bittebittebittelittegranne lenger tid, men så lager man smaker man kan være stolt av og det varer mye lenger enn å føle en klump i magen etter en mikrowavebrownie.

 

Smaker falskt

Nilsen peker på smågodthylla som et godt eksempel på hvordan kjemisk fremstilte smaker lurer ganen.

- Skumbanan smaker ikke banan. Vingummi med vannmelonsmak smaker ikke vannmelon og så videre. Sånn er det med kaker også. Ferdig krem på sprayboks smaker ikke som pisket fløte.

De fleste produkter vi kan kjøpe ferdig, kan vi også lage selv. For eksempel vaniljesukker.

- Det beste vaniljesukkeret lager du selv ved å dele et par vaniljestenger og legge dem i et tett glass med vanlig sukker et par uker. Da har du et fantastisk vaniljesukker.

 

En helt ekte ostekake

Kakekrigsmesterens ostekake inneholder ingen halvfabrikata eller snarveier. Derfor tar det litt lenger tid å lage den enn andre ostekaker, men det er verd det.

- Men det blir også satans godt, sier han.

 

 

Fridtjof Nilsens ostekake-hemmelighet

Ostekaken med bare naturlige, ekte ingredienser!

Til 4 porsjoner:

bunn

200 g digestive

1 god klatt meierismør

30 g brunt sukker

fyll

5 stk gelatinplater

200 g kremost naturell

3 dl kremfløte

2 dl gresk yoghurt

3 stk lime

2 ss sukker

1 ts vaniljesukker

lokk

2 stk gelatinplater

4 stk pasjonsfrukt

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!