Dette blir en god helg!
Særlig om du lager denne menyen. Først er det en morsom, liten avocadosak som bare tar et minutt lage. Kyllingen spiller hovedrollen og i finalen finner du innbakte epler.

Kos deg!

Hva synes du?

Forrett - avocado og røkelaks på ny måte

Denne forretten er så enkel og elegant at noen vil tenke at den er for enkel.

 

Nedenfor ser du videoen som viser hvor enkel den er.

Det kjekke med denne er at du kan gjøre alt klart (slik som du ser i videoen) og sette den sammen raskt før dere skal spise. l

Om du synes dette ble for vrient så sjekk ut parmaskinken her.

Hovedrett - ovnsbakt kylling

Denne oppskriften på ovnsbakt kylling handler ikke om å være innovativ, bare perfekt. Følg den til punkt og prikke og fryd deg over det perfekte resultatet: Saftig kjøtt, sprøtt skinn og gode, milde smaker av hvitløk av urter.

Til denne kyllingen kan du lage en av de kuleste sausene jeg vet om: Bak en eller to hele hvitløk sammen med kyllingen, mos hele hvitløken med en potetmoser og bland med crème fraîche. Litt salt og pepper, så er du i mål.

Har du ikke potetpresse, kan du rense skallet først. Tungvint? Nei, ikke når du kan ristetrikset.

Dessert - innbakte epler

Ta deg tid til denne desserten.

Det er epler, som du fyller med smør, nøtter, sukker og tørket frukt. Så pakker du dem inn i butterdeig og baker sprø og deilig i ovnen.

Server gjerne en god iskrem til.

Hørtes det vrient ut? Se videoen vi har laget her.

Arnie Stalheim

Kjenner du igjen alle disse?

Både enkle og noen vanskeligere spørsmål her om norske og andre europeiske oster.

 

Erik Hannemann

Forrett med avocado og røkelaks

En enkel forrett, sa du? Ja, her få du en med avocado og røkelaks som du kommer til å bli glad i.

Til 4 porsjoner:

2 stk avocado

2 stk reddik

4 ts kremost

salt og nykvernet pepper

1 dl spirer

4 skiver røkelaks

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Ovnsstekt kylling

Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.

Til 4 porsjoner:

1 stk kylling

4 ss smør

1 stk sitron

1 kvast timian, estragon eller begge deler

1 fedd hvitløk

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Innbakte epler

Innbakte epler er enda bedre enn bakte epler. Og det lukter som eplekake.

Til 4 porsjoner:

4 stk eple

4 ss brunt sukker

2 ts kanel

4 ss blåbær, tørkede

4 ts smør

4 pl butterdeig

2 stk egg

4 ss valnøtter

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!