Marengsbunnen kan oppbevares i lang tid bare det er tørt

Skal du ha konfirmasjon snart eller kanskje gjester til 17. mai? Da er dette den perfekte festkaken.

 

Du trenger:

6 romtempererte eggehviter

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

2 ts maisenna

1 ts vaniljesukker

 

Fyll:

3 dl kremfløte

5 dl vaniljekrem (1 pk) 

2 ss sukker

3 ss sitronsaft (kan sløyfes) 

 

Pynt:

300 g bær f.eks. jordbær eller bringebær og blåbær 

2 ss revet kokesjokolade, gjerne hvit

sitronmelisse

Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 250 °C og finn frem en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp en sirkel på ca. 26 cm midt på bake­papiret.

2. Når du skal lage bunnen til Pavlova, starter du med å vispe eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.

Når massen er blank, smidig og fast, har du den på bakepapiret. Form den til en rund bunn innenfor ringen.

3. Senk temperaturen i

stekeovnen til 100°C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek bunnen i ca. 60–70 minutter.

4. Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni.

La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengs­bunnen oppbevares i lang tid bare det er tørt.

5. Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i

vaniljekrem. Smak til med litt sitron hvis ønskelig. Det er viktig at vaniljekremen er kald, før den blandes med stivpisket krem.

6. Ha på rikelig med

friske bær. Dryss over litt høvlet hvit sjokolade og pynt gjerne med noen ­blader med sitronmelisse eller mynte.

Oppskriften er fra melk.no

Flere oppskrifter?

Klikk her for å komme til Familiens matside.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!