DAGENS MIDDAGSTIPS:

Appelsinbiff

Appelsin og svinekjøtt er en utmerket kombinasjon. Pluss på grønnsaker, pasta og litt rosmarin og det blir maks suksess.

SØNDAGSMIDDAG: Svinefilet servert med appelsin, rosmarin og pasta.
SØNDAGSMIDDAG: Svinefilet servert med appelsin, rosmarin og pasta. Foto: Foto. Studio Dreyer-Hensley/matprat.no
Sist oppdatert

Ingredienser:

(2 porsjoner)

2 stk. skinkebiff

½ ts salt

½ ts pepper

1 ss margarin eller olje

1 stk. appelsin - kun saften

1 ss frisk rosmarin evt. 1 ts tørket

2 stk. gulrot

1 stk. purre

¼ pk. tagliatelle

Fremgangsmåte:

1. Krydre biffene med salt, pepper og rosmarin, og brun biffene raskt på begge sider på forholdsvis sterk varme.

2. Hell på appelsinsaft. Legg på lokk, trekk pannen til side og la biffene ettersteke ca. 10 minutter.

3. Skjær gulrøttene på langs med en ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler. Skjær purren i ringer.

4. Kok pastaen i rikelig vann. Ha 1 ss olje i vannet - da klistrer ikke pastaen. Legg gulrot- og purrestrimler i når det er 3-4 minutter igjen av koketiden.

5. Server biffene på en seng av pasta og grønnsaker.

Oppskriften er hentet fra matprat.no

Denne saken ble første gang publisert 12/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også