OPPSKRIFTER MED BOKSMAT
Alt i boks
Boksmat er ikke spenstig, men den kan lett bli det. Her er triksene!
Boksemat er lett å ty til når du skal på tur, men det er også greit å ha i skapet til en dag det er tomt i kjøleskapet.
Det som kanskje gjør seg best på boks, er tomater - hele eller grovhakkede, med eller uten krydder og urter - mais, bønner, kikerter, tomatpuré og fiskeboller. Har du det i skapet, er middag innen rekkevidde.
Fiskebollene kan tilberedes på mange måter, ikke bare med hvit saus. Tilsett reker eller spinat i sausen eller server dem med en tomatsaus i stedet.
En god pastasaus får du hvis du freser løk og hvitløk i pannen, heller på en boks eller to med tomater og lar det koke inn med litt rødvin, olivenolje og urter.
Kikerter kan brukes omtrent som hermetiske bønner, men hummus, som er en slags dip, lages også av kikerter.
Tyr du til ferdige middagsretter som kjøttboller og lapskaus, går det an å "jukse litt" for å høyne smaken. Smak den brune sausen til med litt rømme, og lapskausen kan du drøye med litt friske grønnsaker og poteter i terninger.
Her er noen oppskrifter hvor du kan løfte smaken på boksematen:
Denne saken ble første gang publisert 15/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.