3-retter meny for helgen

Helgemeny

Andebryst og pannekaker i helgen? Vær så god...

Sist oppdatert

Endelig helg!

Og den skal jeg fylle med masse god mat - og vin - en av disse tenker jeg. For jeg skal nemlig ha andebryst til hovedrett.

Men først: En herlig forrett!

Og middagen starter med en shot. Av erter. Små glass fylles med god, varmende suppe. Dette er noe jeg serverer ofte fordi det er kjapt, godt og vidunderlig enkelt: Stek en sjalottløk, ha i frosne erter, fløte, kyllingkraft og kjør det glatt i en stavmikser. Så kan du ha i litt trøffelolje og/eller litt parmesan før servering.

Hovedretten denne gangen er jålete, fransk og helt fabelaktig. Andebrystet steker jeg perfekt på denne måten og serverer med viltsaus, mandel- og selleripuré og en elegant og krydret rødsløkskompott.

Jeg har mest lyst på profiteroller igjen, men jeg kan jo ikke spise det hver helg. Så jeg går for noen heidundrande pannekaker - ja, de med både marsipan og sjokolade. (For mye? Da har du ikke prøvd denne!).

Selv stiller jeg i en særklasse når det gjelder å spise mye og overdådig. Så kanskje noen heller vi ha noe syrlig og lett etter andekjøttet? I så fall er sitronsorbet et herlig alternativ.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 13/01 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også