3-retters meny

En kul helgemeny med morsom mat

Og heldigvis er det ikke vrient.

OPPSKRIFT PÅ BEURRE BLANC: Det finnes en vanlig teknikk, men så finnes det en uvanlig og god teknikk når man lager beurre blanc. Sjekk denne oppskriften.

OPPSKRIFT PÅ BEURRE BLANC: Det finnes en vanlig teknikk, men så finnes det en uvanlig og god teknikk når man lager beurre blanc. Sjekk denne oppskriften. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Det er på høy tid å forberede mathelgen.

Ikke fortvil om du ikke har gjort det. Jeg har nemlig et godt forslag til deg.

Denne menyen begynner like godt som den slutter. Og så har den et artig midtparti du kan glede deg til.

Og så er det en ting som er helt klart: Du må lage den i omvendt rekkefølge av slik den skal serveres.

Forrett: Sjeldent gode reker

Denne retten skal få deg i skikkelig vårstemning. Gjør majonesen fin og tynn ved å blande den ut med litt fløte og appelsinsaft. Ha majonesen over appelsinfileter, pillede reker, avokado og salatblader. Denne florlette retten passer perfekt som forrett - men ikke lag for mye! Den skal kun pirre appetitten.

Hovedrett: Torsk med røstipoteter og beurre blanc

Torsk med dill og squash er en fin og elegant rett. For å få noe krønsj med på laget inviterer vi med røstipotetene. De lager du altså ved å koke dem lett (10 minutter) før du river de på rivjern, former til små kaker og steker gylne i smør.

Og så var det sausen. Med dette termostrikset trenger du ikke tenke på at den skal bli kald (som jo kan være et problem med beurre blanc). Så, torsk, røstipoteter og beurre blanc. Ah...

Mellomspill: ostekuler

Før vi går løs på desserten kommer et ørlite mellomspill. Det er ost vi snakker om. Men, den serveres ikke helt tradisjonelt. Ta en blåmuggost og bland den med kremost (omtrent 50/50). Lag små kuler av osten og så ruller du dem i sesamfrø, knuste nøtter eller noe annet som er morsomt.

Dessert: Pistasjis

De færreste har smak denne isen. Det er nemlig ekte pistasjis. Ja, med ekte pistasjnøtter.

Kjør nøttene til en grovt pulver som du vender inn i smeten. Resultatet er like forbløffende som det er deilig. Lover.

Ha en smakfull helg!

Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 potte Dill

1 stk Squash

2 stk Sjalottløk

4 stk Poteter

2 ss Mandler

1 stk Appelsin

2 stk Sitronbåter

Smør til steking

4 stk Torskefilet

Erik Hannemann

Beurre blanc

Dette er oppskriften som gjør det enkelt å lage beurre blanc.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

0.5 stk Sjalottløk

1.5 dl Hvitvin, tørr

2 ss Hvitvinseddik

250 g Smør, romtemperert

Erik Hannemann

Røstipotet

Poteter som lages slik blir alltid godt. En god oppskrift med poteter er alltid lurt å ha i bakhånd.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

8 stk Poteter

5 ss Smør

0.5 stk Løk

Salt

Erik Hannemann

Ostekuler

Det er gøy å lage og morsomt å spise ostekuler. Her er oppskriften.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

100 g Kremost

100 g Blåmuggost

1 dl Pistasjenøtter

2 ss Rosépepper

2 ss Sesamfrø

Erik Hannemann

Pistasjeis

Pistasjeis er ikke det du tror. Her er nemlig oppskriften på ekte pistasjeis.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

150 g Pistasjenøtter

3 stk Eggeplomme

150 g Sukker

2 dl Melk

2 dl Kremfløte

1 stk Vaniljestang

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag