3-retter meny for helgen

Helgemeny

Andebryst og pannekaker i helgen? Vær så god...

Publisert Oppdatert

Endelig helg!

Og den skal jeg fylle med masse god mat - og vin - en av disse tenker jeg. For jeg skal nemlig ha andebryst til hovedrett.

Men først: En herlig forrett!

Og middagen starter med en shot. Av erter. Små glass fylles med god, varmende suppe. Dette er noe jeg serverer ofte fordi det er kjapt, godt og vidunderlig enkelt: Stek en sjalottløk, ha i frosne erter, fløte, kyllingkraft og kjør det glatt i en stavmikser. Så kan du ha i litt trøffelolje og/eller litt parmesan før servering.

Hovedretten denne gangen er jålete, fransk og helt fabelaktig. Andebrystet steker jeg perfekt på denne måten og serverer med viltsaus, mandel- og selleripuré og en elegant og krydret rødsløkskompott.

Jeg har mest lyst på profiteroller igjen, men jeg kan jo ikke spise det hver helg. Så jeg går for noen heidundrande pannekaker - ja, de med både marsipan og sjokolade. (For mye? Da har du ikke prøvd denne!).

Selv stiller jeg i en særklasse når det gjelder å spise mye og overdådig. Så kanskje noen heller vi ha noe syrlig og lett etter andekjøttet? I så fall er sitronsorbet et herlig alternativ.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Oreokake blir godt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Ertesuppeshots

Den her er ypperlig og morsom som forrett. Med noen trøffeloljedråper er det veldig få som kan motstå den her... Det er altså en ertesuppe i kul forkledning.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Sjalottløk

1 dl Fløte

150 g Erter

1 ss Kyllingbuljong

Trøffelolje

20 g Parmesan

Vann

Olje til pensling

Andebryst med viltsaus og karamellisert rødløk

Klassisk tilbehør til andebryst det her...

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk And

Salt

Pepper

1 ss Sukker, brunt

2 ss Bringebæreddik

1 ss Blåbær

6 dl Viltkraft

3 dl Crème fraîche

Salt

Pepper

1 ss Soyasaus

8 stk Mandelpoteter

3 skiver Sellerirot

Melk

Smør

Salt

Pepper

Aspargesbønner

Smør

Sjalottløk

Flaksalt

12 stk Løk

Smør

1 dl Rødvin

1 stk Kanelstang

2 ss Sukker

Erik Hannemann

Pannekaker med marsipan og sjokolade

Ja, du må være glad i mektige desserter for å like denne...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2 stk Egg

1.5 dl Hvetemel

1 klype Salt

2.5 dl Melk

200 g Marsipan

100 g Sjokolade

4 ss Aprikosmarmelade

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning