17. mai buffet oppskrifter

17. mai-buffeten

Karbonader, eggerøre, sennepsaus til gravlaks - her er alle oppskriftene du trenger.

Publisert Oppdatert

En 17. mai buffet har noen obligatoriske innslag, men ellers er denne buffeen slett ikke så rigid som andre tradisjoner. Tenk bare på jul.

Jeg tenkte å samle alle de faste innslagene i 17. mai buffeen her og så komme med noen andre forslag.

17. mai buffee - faste innslag og oppskrifter

Det blir ikke 17. mai buffet uten røkelaks og eggerøre. Trenger du tips til hvordan eggerøren blir perfekt kan du sjekke her.

Jeg lager også min egen gravlaks. Det tar meg et par minutter, men det må gjøres tre dager i forveien.

Karbonader er også obligatorisk på en 17. mai buffet. Har du ikke laget før, så er det lurt å se over tipsene her.

Og så er det brød. Det må du ha. Det beste brødet du kan bake (jo, alle ser ut til å være enige om det) er ikke-kna-brødet. Men, du kan også bake focaccia eller brioche.

Ta vi med litt roastbeef, majones og en waldorfsalat - ja da har vi kommet til en minimum av det som forventes på en 17. mai buffet.

Flere forslag til 17. mai buffeten

Jeg synes skagenrøre er en god og enkel til å sette på en buffet. Bland sammen crème fraîche, majones, reker, eventuelt krepsehaler og noen litt rogn - så er du i mål.

En potetsalat er også enkelt og vil i alle fall fungere som et sikkerhetsnett for at alle skal bli forsynte.

Har du lyst til å servere fisk på 17. mai synes jeg en innbakt laks vil gjøre seg godt. Den pakkes inn i (ferdigkjøpt!) butterdeig og så steker den seg gyllen og fin i ovnen. Og det gjør ingenting om den serveres kald.

Jeg tar også med en pai med kylling, pai med laks og purre og til sist en av de beste salatene jeg vet om, med sellerirot og mango.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook.

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her.

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Perfekt eggerøre

Stek maks ti egg om gangen.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 stk Egg

1 dl Fløte

Salt

2 ss Smør

Pepper, svart

Dill

Erik Hannemann

Gravlaks

Det er utrolig at dette ikke tar mer enn 30 sekunder.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

300 g Salt

300 g Sukker

2 ss Dill

2 ss Karve

500 g Laksefilet

TV2

Rømmegrøt

Vanlig på 17. mai buffet. Godt hele året.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

5 dl Seterrømme

2 dl Hvetemel

5 dl Melk

1 ts Salt

Sukker

Kanel

Christopher Sjuve

Det beste brødet du kan bake

Dette brødet er garantert det beste du har bakt. Og du slipper å kna!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

300 g Hvetemel

125 g Speltmel

3.5 dl Vann

2 ts Salt

0.5 ts Gjær

Erik Hannemann

Focaccia

Her er en enkel oppskrift på det italienske bondebrødet som er supert å servere til maten.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

600 g Hvetemel

3 dl Vann

3 ss Olje

1 ts Salt

2 stilk Rosmarin

2 ts Tørrgjær

15 stk Oliven, sorte

2 fedd Hvitløk

10 stk Soltørkede tomater

Erik Hannemann

Waldorf-salat

Det finnes mange varianter - denne er med valnøtter.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 ss Majones

3 ss Rømme

2 ss Sitronsaft

1 ts Sukker

2 stk Eple

1 stk Selleristenger

15 stk Druer

1 neve Valnøtter

Erik Hannemann

Potetsalat med pinjekjerner

Denne salaten er stappfull av gode ting. Og poteter.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Poteter

3 stk Sjalottløk

150 g Bønner

50 g Parmesan

70 g Pinjekjerner

2 ss Gressløk

5 ss Olivenolje

1 ss Sitronsaft

Smør/olje

Erik Hannemann

Innbakt laks

Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

800 g Laksefilet

Salt og pepper

75 g Smør

3 ss Sennep

1 potte Dill

Urter

1 stk Sitron, revet skall

4 pl Butterdeig

1 stk Egg

Pai med kylling

Vi har brukt kylling i denne, men skinke trives like godt i dette selskapet. Du kan også lage en grønnsaksvariant med f.eks. brokkoli.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk ........

3 dl Crème fraîche

3 stk Egg

150 g Kylling

3 stk Vårløk

250 g Revet ost

Salt

Pepper

3 dl Crème fraîche

Anne Elisabeth Næss

Salat med sellerirot og mango

Denne salaten er og blir Christopher Sjuves yndlingssalat. Helt sjef.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

0.5 stk Sellerirot

12 stk Aspargesbønner

1 stk Mango

12 stk Sukkererter

1 dl Olivenolje

3 ss Sitronsaft

1 ts Sennep

1 fedd Hvitløk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning