Ost er en grunnsteinene i våre liv. Vi tenker kanskje ikke over det så ofte, men ostens posisjon er ubestridelig. Den dukker opp ved frokostbordet, til lunsj, i middagen og kanskje som kveldskos.

Ostens fabelaktige suksess er fortjent og kan beskrives med ett ord: Variasjon. Tenk bare på en fast ost du bruker høvelen på, brun eller gul, en blåmuggost du skjærer med kniv og spiser med kjeks og kanskje et glass vin, smøreost, rødkittost og mystiske franske oster du ikke husker navnet på. Ostens rike er uendelig.

Og bruksområdene er tilsvarende mange. For eksempel kan man lage morsomme forretter med ost. Bland litt fetaost med frisk melon, noen ristede pinjekjerner og litt balsamicosirup, så har du en suveren, enkel og overraskende forrett (se videoen).

Du kan også grille ost og legge den på toppen av en lasagne for å få en magisk, kul og ny vri på maten. Og dere: Ostesaus høres ut som noe du bare får på restaurant, men i videoen avslører vi hvor lekende lett det er å lage.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!