Popcakes er den nye cupcake'n! Vi har mange kule oppskrifter på cupkakes du kan kose deg med. Og for all del: Muffins er fortsatt populært. Men nå har popcakes kommet!

Fremgangsmåten på popcakes er ganske enkel. Helt enkelt forklart baker du en sjokoladekake, den smuldres så opp, og blandes med kremost og melis til en kremaktig, lekker konfektmasse. Massen formes til kuler, settes på pinne, glaseres med sjokolade og pyntes. For alle som elsker å pynte kaker, er dette en morsom syssel!

Her får du grunnoppskriften og noen tips. Snart kan du gå i gang og etter hvert lage dine egne morsomme varianter.

Blir det for vidløftig blir alle glade om du serverer verdens beste vafler...

Godt å vite om popcakes

For å få et best mulig resultat er det viktig å bruke riktige ingredienser. Du må bruke god sjokolade som får en blank overflate når den stivner. Du kan gjerne bruke sjokoladedråper beregnet til glasur. Sjokoladen skal bare smeltes på svak varme.

Temperaturen må ikke bli før høy, det kan resultere i at sjokoladen blir matt og gråaktig. Hvis du skal lage farget sjokoladeglasur, bruker du hvit sjokolade som farges med konditorfarge til riktig nyanse. Det finnes forskjellige typer farge, de dyreste er ofte de beste.

Det finnes også ferdig farget sjokolade, som bare skal smeltes i vannbad eller mikroovn. Den heter Candy Melts og finnes i mange forskjellige farger og selges i 400 grams pakker. Den holder seg lenge tildekket i romtemperatur.

Oppskriften finner du nedenfor!

Det er en del ting man trenger til å pynte popcakes. Fondant, cake melts og så videre. Det finnes to store steder du kan bestille det du trenger. Det er:

bakeshop.no

cacas.no

Popcakes en.gif

Popcakes grunnopskrift

Slik lager du popcakes...

Ingredienser:

150 g sukker

1 stk vaniljestang

1 ts kanel

2 stk egg

150 g smør, smeltet og avkjølt

150 g hvetemel

4 ss kakao

2 ts bakepulver

Ostekrem

100 g kremost

1 ts vaniljesukker

200 g melis

Glasur

400 g candymelts........, finner i mange farger

Høyde (px): Bredde (px):

Gule, grønne og røde cakepops

Gule, grønne og røde cakepops med sjokoladedråper og kakekrymmel.

Ingredienser:

20 stk cakepopkuler ........

1 pose gule candy melts

1 pose grønne candy melts

1 pose røde candy melts

sjokolade dråper

kakekrymmel

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!