Oppskrift på små desserter

Søtsugen?

Det holder med en liten dessert.

Sist oppdatert

Ofte har jeg bare lyst på én bit. Ett jafs av en mektig sjokoladekake kan være nok. Skjønner du hva jeg mener?

I Spania får man kjøpt øl i bittesmå glass som kalles cañas (tenk på det engelske sugarcane, så er det lettere å se for seg tykkelsen) i Madrid. Og zurito i nord-Spania. Glassene er på mindre enn halvparten av et snitt, omtrent to munnfuller. Og det slo meg, i San Sebastian, at noen ganger er dette glasset akkurat passe. Helt perfekt! En halvliter øl i noen sammenhenger helt overkill.

Det er mye å lære av en caña. For min del er det spesielt mye å hente når det kommer til desserter. Jeg er skapt sånn at jeg sjelden klarer å stoppe før tallerkenen er tom. Det ikke alltid like behagelig, kan jeg fortelle. Så, når jeg lager maten selv, kan jeg regulere dette bedre med å lage små posjoner.

Søtt etter maten

Nesten uansett hvor mye, eller lite, jeg har spist vil jeg gjerne ha litt søtt etter maten. Noen ganger gjør denne kule sjokoladekonfekten nytten (se video her). Et par biter og så er søtsuget stagget. Du kan prøve en bit av min drømmesjokolade og se om vi blir enige.

Nedenfor finner du også oppskriften på en liten lekkerhet med mørk sjokolade og macadamianøtter.

Sjokolade i kopper

Det næmreste jeg kommer en caña i dessertverdenen er disse sjokoladekoppene (jeg tror jeg har dem fra en av Jamie Olivers bøker). De er slett ikke mer enn et par munnfuller, men du verden så mektig! Det holder! Det er nok!

Du begynner med å koke opp fløte, røre inn sjokolade, eggeplommer og piske inn litt smør på slutten. Jeg liker å ha i en knært med rom, whisky eller konjakk også, men her er vi forskjellige.

Oppskriften finner du nedenfor.

Klikk her og bli inspirert - hver fredag!

Følg Sjuve på Facebook så får du svar på alt de lurer på om mat!

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 20/02 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også