Oppskrift på sjokolade med karamelliserte nøtter

Slik lager du denne drømmesjokoladen

Joda, det er kjempelett! Se bare på videoen.

Sist oppdatert

Alle som hittil har sett videoen (trykk på bildet ovenfor) utbrudt: "Ja, det kan jeg også lage!".

Og alle som har smakt på sier med ikke ubetydelig entusiasme: "Det her gleder jeg meg til å lage hjemme!".

Og da er i grunnen mye gjort.

Denne drømmesjokoladen er like lett å lage som idéen er god. Når det er sagt: to ting må du kunne for å få til denne sjokoladen. Det ene er å smelte sjokolade - (her ser du hvordan) og du må beherske kunsten å smelte sukker uten å brenne det. Når du smelter sukker er det helt avgjørende å følge nøye med. Når sukkeret som ligger nederst i pannen begynner å smelte og få gyllen farge, må du straks vende om.

Jeg håper ikke du synes det høres vanskelig ut. Det er enklere å lage denne enn både sjokoladesalamien (som altså ikke har annet å gjøre med salami enn at den ligner i formen, i motsetning til det mange trodde...) og de deilige churrosene du dypper i sjokolade.

Gjør sjokolade mer spennende

Den sjokoladen jeg lager i videoen har ikke annet en karamelliserte nøtter i seg. Men, her er mulighetene mange for å gjøre det enda mer spennende. Ha i litt appelsinskall, chili (for den vågale!), litt kanel, en dæsj rom, whisky eller cognac, litt bringebærjuice, brioche, kaffe, rosiner, kjeks - eller hva ditt hjerte måtte begjære sammen med sjokolade.

Lykke til!

 

Les også:

OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADE: Slik lager du din egen supersjokolade.
OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADE: Slik lager du din egen supersjokolade. Foto: Foto: Erik Hannemann

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Sjokolade med karamelliserte nøtter

Jo, denne er enkel å lage.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

300 g Kokesjokolade, lys

100 g Sukker

150 g Nøtt

Denne saken ble første gang publisert 07/03 2012, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også