Alle som hittil har sett videoen (trykk på bildet ovenfor) utbrudt: "Ja, det kan jeg også lage!".

Og alle som har smakt på sier med ikke ubetydelig entusiasme: "Det her gleder jeg meg til å lage hjemme!".

Og da er i grunnen mye gjort.

Denne drømmesjokoladen er like lett å lage som idéen er god. Når det er sagt: to ting må du kunne for å få til denne sjokoladen. Det ene er å smelte sjokolade - (her ser du hvordan) og du må beherske kunsten å smelte sukker uten å brenne det. Når du smelter sukker er det helt avgjørende å følge nøye med. Når sukkeret som ligger nederst i pannen begynner å smelte og få gyllen farge, må du straks vende om.

Jeg håper ikke du synes det høres vanskelig ut. Det er enklere å lage denne enn både sjokoladesalamien (som altså ikke har annet å gjøre med salami enn at den ligner i formen, i motsetning til det mange trodde...) og de deilige churrosene du dypper i sjokolade.

Gjør sjokolade mer spennende

Den sjokoladen jeg lager i videoen har ikke annet en karamelliserte nøtter i seg. Men, her er mulighetene mange for å gjøre det enda mer spennende. Ha i litt appelsinskall, chili (for den vågale!), litt kanel, en dæsj rom, whisky eller cognac, litt bringebærjuice, brioche, kaffe, rosiner, kjeks - eller hva ditt hjerte måtte begjære sammen med sjokolade.

Lykke til!

OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADE: Slik lager du din egen supersjokolade. © Foto: Erik Hannemann

Sjokolade med karamelliserte nøtter

Jo, denne er enkel å lage.

Ingredienser:

300 g kokesjokolade, lys

100 g sukker

150 g nøtt er, valnøtter og hasselnøtter, eller andre nøtter

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!