Oppskrift på risboller

Lag risboller til jul

Har du lyst på risboller med sjokoladetrekk? Her er oppskriften!

Foto: Foto: Astrid Hals

Publisert Oppdatert

Risboller er det mange som vil lage i julen. Selv om risboller antakelig ikke tilhørte de originale syv sortene, blir sjokoladetrukne risboller mer og mer populære.

Oppskriften på risboller finner du nedenfor. I den oppskriften er det litt kaffe. Det kan selvsagt droppes hvis barna ikke liker det.

Dersom du vil eksperimentere litt med oppskriften kan risbollene få en voksen tøtsj med hjelp av en skvett rom, cognac eller whisky. Det setter er fin spiss på risbollene.

Les også: Slik lager du sjokoladetrøfler

Les også: Slik lager du brente mandler

Share

På samme måte som delfiakake lages risboller med Delfiafett. Det fåes kjøpt i de fleste matbutikker og har veldig lang holdbarhet.

Husk at når du kjøper kokesjokolade er det stor forskjell på sukkerinnholdet. For å være sikker på at risbollene dine blir passe søte (etter din smak) må du bare prøve deg fram.

Oppskriften finner du nedenfor.

Print ut og kos deg!

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 2800!)

Her finner du mer enn 5.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Les også:

Quiz: Hva kan du om sjokolade?

Stor test av mørk sjokolade

Slik lager du sjokoladekonfekt

Stor test av årets juleøl

Astrid Hals

Risboller

Risboller lages ved å vende puffet ris i en sjokoladeblanding. Her har du oppskriften!

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

250 g Kokos

200 g Kokesjokolade, lys

2 stk Egg

2 dl Sukker

3 ss Kaffe

100 g Ris, puffet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning