Det er ingen ting som tyder på at jeg noensinne blir lei av sjokolade. Eller sjokoladekake. Eller sjokoladeis, for den sakens skyld.

Når det gjelder sjokoladekaker tvilte jeg lenge på om jeg noensinne kom til å lage en bedre sjokoladekake enn denne her (Julia Child sin). Det gjør jeg i og for seg ennå. Men, jeg har lært med like variasjon.

Derfor var jeg på jakt etter noe helt annet. En sjokoladekake som skiller seg ut i mengden. Ikke på grunn av sitt fjonge utseende (jeg er ikke så flink til å pynte kakene...), men snarere ville jeg ha en annen idé.

Som vanlig går jeg for det enkle. Og siden jeg har fått taket på å lage karamell begynte jeg i den enden. Hva med en sjokoladekake som har et lag med karamell? Over the top? Ja, det er slik jeg liker det noen ganger (bare se på dette dessertmonsteret).

Karamellen lagde jeg av kondensert melk, lønnesirup og smør. Det tar overraskende lang tid å koke, men til slutt har du en tykk nesten-gyllen karamellsaus.

Karamellsausen helte jeg over den enkleste bunnen jeg vet om: Knuste kjeks med smeltet smør som jeg lar stivne i kjøleskapet.

Så var det sjokoladen, da! Jeg kunne selvsagt bare smeltet sjokolade og hatt over. Så tenkte jeg at litt appelsin, en skvett cognac og noen nøtter på toppen ville gjøre seg. Og noen saltflak...

Oppskriften finner du nedenfor!

Erik Hannemann

Sjokoladeterte med karamell

Dette er en sjokoladekake som er litt utenom det vanlige...

Ingredienser:

Bunn

100 g kjeks

100 g smør

30 g sukker

Karamellfyll

2 dl viking melk (eller tilsvarende kondensert melk)

2 ss lønnesirup

50 g smør

200 g kokesjokolade, lys

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!