Cupcakes!

Norsk Ukeblad er storleverandør av kakene noen kaller muffins, men som må kalles cupcakes når de er lekkert pyntet. Hele redaksjonen har laget sin beste cupcakes. Resultatet kommer her i lang serie av grove cakes, cupcakes med bær, sitroncupcakes - og nå kommer en med ostekakelokk!.

Redigerer Birgitte Øygarden Andresen, sier dette om sine cupcakes:

Jeg elsker mørk sjokolade. Og ostekake. Her smelter de sammen i en himmelsk røre, som gjør meg lykkelig. Toppet med en krem som smelter i munnen, er det nesten så tiden står stille i det jeg tar en bit. Da lukker jeg øynene og bare nyter. Det er ekte muffinskjærlighet.

Disse er syndig gode! Passer fint til både hverdagskaffen og festbordet. Så gjelder det å lage mange nok¿

Oppskriften på cupcakes finner du nedenfor!

Cupcake med mørk sjokolade

Syndig, gode cupcakes...

Ingredienser:

190 g hvetemel

120 g sukker

40 g kakao

0,5 ts natron

0,4 dl solsikkeolje

1,5 ts hvitvinseddik

0,5 ts vaniljeessens

1,25 dl vann

Ostekakefyll

140 g kremost

60 g sukker

1 stk egg

0,5 ts vaniljeessens

1 klype salt

100 g melkesjokolade

Kremosttopping

300 g melis, siktet

50 g smør, romtemperert

125 g kremost,kald

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!