Reklamebilder av hamburgere

Stem på den ærligste hamburgerkjeden

Hvilken hamburger ligner mest på reklamebildet?

Test: Hvilken hamburger ligner mest på reklamebildet?

Test: Hvilken hamburger ligner mest på reklamebildet? Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Har du litt tid er det ikke mye som slår en hjemmelaget hamburger. For eksempel Hamburger à la Bent Stiansen, eller rett og slett en hamburger med ost og bacon

Er du derimot i farta er det hurtigmat som gjelder, men det har sikkert slått deg at den hamburgeren du får i hånda ikke alltid er prikk lik den som var på reklamebildet. Det ingen hemmelighet at de store hamburgerkjedene pynter litt på sannheten når de viser bilder av maten sin, men hvor mye?

De tre store

Vi har vært rundt hos de tre store hamburgerkjedene, McDonalds, Burger King og Max. Der har vi kjøpt en av de store hamburgerne, pakket den opp, og tatt bilde. I tillegg har vi åpnet hamburgeren for å gi deg en bedre oversikt over ingrediensene.

Kjedens eget bilde og tekst har vi hentet fra deres egen nettside.

Kan du klage?

Det er forbrukerkjøpsloven som gjelder, også når du kjøper mat, forklarer Martin Skaug Halsos. Han er kommunikasjonsrådgiver hos Forbrukerrådet.

Om du klager har restauranten to forsøk på å utbedre. Er det mislykket kan du få pengene tilbake. Det som kan komplisere det hele er at dette er et spørsmål om skjønn. Det betyr at det er den som lager burgeren som er eksperten, og med mindre du stiller med en egen ekspert, er det hamburgerkokken som avgjør.

Da er det er mye enklere om det mangler en ingrediens i hamburgeren.

- Er det bacon på bildet og ikke på hamburgeren er det en udiskutabel mangel, sier Skaug Holsos.

Dette sier kjedene

- Om hamburgeren ikke tilfredstiller forventningene kan du be om å få et nytt produkt, forteller Alexandra William-Olsson hos Max Hamburgerrestauranger.

Heidi Moss hos BurgerKing forklarer at alle slike klager blir behandlet individuelt og de blir forsøkt løst i restauranten.

- Lykkes ikke det blir saken sendt videre til oss til administrasjonen, avslutter Moss.

Du avgjør

Så er spørsmålet: Hvilken hamburger ligner mest på reklamebildet? Det skal du få avgjøre. Om du blar deg ned i denne artikkelen viser vi bildene parvis av samme hamburger. Vårt bilde og reklamebildet ved siden av hverandre. Hver hamburgerkjede har fått hver sin like-knapp.

Når du trykker på like-knappen stemmer du på den kjeden der det er best match mellom bildene. Altså den ærligste hamburgerkjeden.

Ta en kikk på McDonalds egen film der de viser alle de lure triksene de bruker når de tar bilde av maten.

Les også:

De beste kjøttdeigoppskriftene

Test av kjøttdeig

Slik lager du verdens beste kjøttboller

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning