Hellstrøm til skjermen

Norges beste kokk til TV

- Orker jeg dette?, spurte Hellstrøm seg selv.

.

. Foto: Foto: Scanpix

Publisert Oppdatert

I programmet "Hellstrøm rydder opp" på TV3 reiser Norges førstegourmet rundt om i landet og strammer opp restauranter som sliter.

- Orker jeg dette?, spurte jeg meg selv. Tanken på å gå inn i restauranter og rydde opp i alt rotet virket i første omgang som en tung oppgave, sier superkokken.

- Når jeg fikk summet meg, tenkte jeg at dette kan bli kjempemoro! Og så var det en gyllen mulighet til å fortelle noe om kvalitet og standarder i faget.

Se klipp fra serien her!

Meritert kokk

Eyvind Hellstrøm driver stjernerestauranten Bagatelle på Oslos beste vestkant. Fra dette kjøkkenet har Hellstrøm bygget seg opp et renommé som Norges ubestridte mesterkokk. Han har fått et dryss av utmerkelser, blant annet Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden og Ridder av Den nasjonale fortjenstorden.

I kveld får vi se han i aksjon. Oppdraget er å få restaurant La Rosa Magra i Oslo på beina. Det byr på mange utfordringer: Maten skal bli god, kelnerne må være blide, man må få orden i økonomien og skal vi gjøre noe med interiøret i samme slengen?

Morsommere enn Ramsey

- Jeg er ikke så brutal som Gordon Ramsey, sier Hellstrøm og viser til hans brittiske kollega. Ramsey har laget programmer med tilsvarende konsept i Storbritannia og Amerika.

- Det blir mer latter enn blod, selv om oppgavene er alvorlig nok.

Tøff jobb

- Det aller tøffeste er å få alle til å jobbe sammen. På disse oppdragene har jeg truffet mange hyggelige mennesker og felles for alle sammen er at de prøver. De vil veldig gjerne få det til!

- Det første oppdraget var veldig tøft. Jeg røper ingenting om hvordan det gikk, sier Hellstrøm som mener vi må følge med selv i kveld på TV3. Programmet begynner 20.30.

Vi som har sniktittet på første episode kan røpe at det er mye å glede seg til.

På spørsmål om han er redd for å bli oppfattet som en Besserwisser svarer han

- Jeg er ikke redd for å bli kalt orakelt. Det er jeg ikke.

Akkurat der tar han feil. Vi som har sniktittet på programmet kan røpe at seerne har mye å glede seg til. Følg med!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning