Klubbmat på 1-2-3

Lun laksepai

Lunt og godt! Med litt røket laks og en ferdig paibunn har du denne lekre paien ferdig på et blunk!

Denne laksepaien er et godt valg når du skal servere noe godt på venninnekvelden!

Denne laksepaien er et godt valg når du skal servere noe godt på venninnekvelden! Foto: Foto: Mari Svenningsen

Publisert Oppdatert

(4 porsjoner)

1 grunndeig pai eller

1 pk. Nå Paibunn

FYLL:

3 dl matfløte

3 egg

250 g røkelaks

2 ss hakket dill eller gressløk

1/8 ts pepper

2 dl Revet Jarlsberg eller annen revet ost

Kjevle eller rull ut deigen og kle paiformen, prikk bunnen med gaffel. Sett formen kjølig ca. 15 min.

Skjær tynne skiver av laksen og legg den i paiskallet. Bland fløte og egg, visp med en gaffel så det blir en jevn blanding. Tilsett hakket dill eller gressløk, pepper og revet ost. Hell blandingen over laksen og stek paien midt i ovnen ved 200° i ca. 40 min til den er gyllen og eggestanden har satt seg.

Server den gjerne lun med litt røkelaks oppå. En grønn salat passer godt til.

Les også:

Tre kule måter å spise kylling på

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du kryddersmør

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag