Fisk til middag

Lasagne med torsk

Lasagne kan man lage på både kjøtt og fisk. Vi falt for denne med torsk. Prøv den du også!

Hvorfor ikke prøve en lasagne laget med torsk?

Hvorfor ikke prøve en lasagne laget med torsk? Foto: Foto: Opplysningskontoret for kjøtt

Publisert

Torskelasagne

(4 porsjoner)

Ingredienser:

12 stk lasagneplater

500 g torskefilet

200 g revet ost

Tomatsaus:

3 stk finhakket sjalottløk

2 ss olivenolje

1 bk hakkede hermetiske tomater

2 ts tomatpuré

0,50 dl fiskekraft

Salt

Pepper

0,50 ts sukker

3 ss frisk basilikum, el. samme antall ts tørket

2 ss frisk gressløk, el. samme antall ts tørket

Hvit saus:

3 ss margarin

4 ss hvetemel

6 dl lettmelk

Salt

Pepper

Fremgangsmåte:

Lag hvit saus:

1. Smelt margarin, rør inn hvetemelet, spe med melk og fiskekraft.

2. Smak til med salt og pepper. Bland inn mesteparten av den revne osten.

Lag tomatsaus:

1. Surr den finhakkede løken i olje. Tilsett krydder, fiskekraft og tomater.

2. Kok ca 3 minutter, smak til med salt, pepper og sukker.

1. Smør en ildfast form.

2. Legg ingrediensene lagvis. Start med ostesaus, så lasagneplater, tomatsaus og fiskefilet.

3. Gjenta ingrediensene i samme rekkefølge.

4. Avslutt med lasagneplater og ostesaus.

5. Strø revet ost på toppen.

Stekes i stekeovn på 200 grader i 30-40 minutter.

Servér med en frisk salat.

Velbekomme!

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag