Kjøttkakene lages best i muffinsbrettet

Hipsterkjøttkakene som inneholder ingefær og chili.

KJØTTKAKER MED CHILI: Disse kjøttkakene er supergode. De to hemmelige ingrediensene sørger for at smaksløkene våkner.
KJØTTKAKER MED CHILI: Disse kjøttkakene er supergode. De to hemmelige ingrediensene sørger for at smaksløkene våkner. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Anne Victoria Frogner
Sist oppdatert

Er du svak for kjøttkaker, vil du digge disse fristelene som toppes med en ekstra eksotisk piff. Dette er kjøttkaker anno 2014; her er krydderier som vil ta sin del av plassen i rampelyset (men slett ikke all), nemlig ingefær og chili. I tillegg stekes de i ovnen. På muffinsbrettet.

Det gjør dem så saftige, så saftige. Vi snakker hipsterkjøttkaker. Big time.

Hver måned gir vi litt ekstra oppmerksomhet til den som kan komme opp med månedens beste matidé i forumet vårt på Klikk Mat. Vi leter etter alt fra digge oppskrifter til sprø mattabber, kullinariske påfunn fra både amatører og feinsmeckere.

Vinneren i februar (som selvsagt får en fin premie) kaller seg Valkyrien og er svært glad i å kokkelere. Hun tipset om de digge kjøttkakene. De måtte jeg jo selvsagt prøve.

Kjøttkakefri sone

O salige matlykke. Etter fem år skulle det endelig lages kjøttkaker i leiligheten. Det har faktisk aldri blitt gjort før. Bør jeg være flau?

Jeg liker ikke å knote med deig, neve og spiseskje. Det har en tendens til å bli en litt klissete deformert affære.

Men med muffinsbrettet som god hjelper, er det jo bare å plumpe deigen nedi og forme dem runde og fine.

Kjøttkaker er slett ikke en traust og kjedelig rett fra husmorenens glansdager på 60-tallet. De er tvert i mot noen kjempespennende små boller. Som hvis man er litt raus med chili og ingefær, forvandles til noen smaksbomber som kan gjøre hverdagslykken i en leilighet som tidligere var kjøttkakefri sone.

Ikke nå lenger.

Her er oppskriften på 12 kjøttkaker:

HEMMELIG INGREDIENS 1: Chili får fart på kjøttkakene.
HEMMELIG INGREDIENS 1: Chili får fart på kjøttkakene. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Anne Victoria Frogner

150 g løk

400 g kjøttdeig

8 g hvitløk

2 g fersk chili

4 g ingefær

8 g potetmel

1,5 dl vann

Salt og pepper

Finhakk løk, chili, hvitløk og ingefær

Bland inn kjøttdeig, potetmel, vann og salt og pepper

Legg ca. en skje av kjøttkakedeigen i hver muffinsform

Stekes i 15-20 minutter på 200o varmluft

Bli medlem i matforumet du også. Det er helt gratis. LOGG DEG INN HER!

Denne saken ble første gang publisert 12/03 2014, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også