Fremdeles sommer

Hiv det på grillen!

Det er viktig å utnytte de fine sommerdagene. Selv om det kanskje ikke er strålende sol og varmt der du befinner deg, er det hyggelig å sitte ute og spise.

Grillspyd med lam og pære.

Grillspyd med lam og pære. Foto: Foto: Matprat

Publisert Oppdatert

Det er utrolig lettvint å lage middag på grillen - selv om ferien er slutt og du er tilbake på jobb. Spesielt enkelt er det med elektrisk grill eller gassgrill som er rask å fyre opp.

Koteletter, pølser og hamburgere er selvfølgelige grillretter, men det går an å tenke alternativt selv om middagen skal være rask og lettvint. Kyllingfileter og fisk egner seg godt over flammene. Server en enkel salat, bakte poteter eller ferskt brød ved siden av, så er middagen klar.

Bak i folie og spar oppvask

Tilbehøret kan også tilberedes på grillen. Du kan lage porsjonspakker i folie med poteter og grønnsaker. Legg en smørklatt på et stykke bakepapir. Skjær opp grønnsaker i passe biter og poteter i tynne skiver. Krydre med salt, pepper og urter. Legg evt. skiver av fisken på toppen av grønnsakene, og smak til med noen dråper sitron. Pakk folien tett rundt maten, og legg det på grillen. Det blir saftig og smaksfullt. Og nesten helt uten oppvask.

Her er flere gode oppskrifter:

Hot & spicy pasta med grillet ørret

Grillet laks med salvie

Grillet lammespyd

Grillede grønnsaker med honning og sesam

Grillede grønnsaker med bønnedipp

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning