Godt drikke

Slik lager du ingefærøl

Dette er slik ingefærøl skal smake, laget av fersk ingefær.

INGEFÆRØL: Slik lager du brus hjemme.

INGEFÆRØL: Slik lager du brus hjemme. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Det blir ikke et øl i tradisjonell forstand, mer en leskedrikk. Ølet får også en helt minimal alkoholprosent (ca 0,4%). Det kan drikkes det som det er, eller brukes for å lage en skikkelig god drink.

Du kan eksperimentere med sukkermengde og type. Med to desiliter sukker blir det omtrent så søtt som brus. Bruker du brunt sukker gir det mørkere og mer smakfull øl. Du kan bytte sitron med lime, eller kutte ut sitron helt for å få en mindre syrlig smak. I det hele tatt; start et lite bryggeri på kjøkkenbenken og eksperimenter i vei.

Slik gjør du det:

Du trenger: En stor brusflaske (1,5 liter), en trakt, sukker, sitron, tørrgjær og fersk ingefær.

Du trenger: En stor brusflaske (1,5 liter), en trakt, sukker, sitron, tørrgjær og fersk ingefær. Foto: Foto: Øivind Lie

Finrevet: Riv ingefæren på den fineste delen av rivjernet.

Finrevet: Riv ingefæren på den fineste delen av rivjernet. Foto: Foto: Øivind Lie

Lite gjær: Ikke lett å måle en kvart teskje, men det er noe slikt.

Lite gjær: Ikke lett å måle en kvart teskje, men det er noe slikt. Foto: Foto: Øivind Lie

I flasken: Bruk flasken til å blande gjær og sukker.

I flasken: Bruk flasken til å blande gjær og sukker. Foto: Foto: Øivind Lie

Sitron: Skvis en sitron og bland med ingefæren

Sitron: Skvis en sitron og bland med ingefæren Foto: Foto: Øivind Lie

Friskt vann: Fyll opp med friskt vann. La det være igjen 3-4 centimeter med luft på toppen.

Friskt vann: Fyll opp med friskt vann. La det være igjen 3-4 centimeter med luft på toppen. Foto: Foto: Øivind Lie

Løs opp: Vend flasken til alt sukkeret er løst opp. La den stå litt og sjekk at det ikke har lagt seg sukker i bunnen.

Løs opp: Vend flasken til alt sukkeret er løst opp. La den stå litt og sjekk at det ikke har lagt seg sukker i bunnen. Foto: Foto: Øivind Lie

Gjæring: Sett flasken til gjæring.Det tar omtrent ett døgn. Klem på flasken. Her ser du flasken før gjæring. Når den er ferdig klarer du bare å klemme inn noen millimeter.

Gjæring: Sett flasken til gjæring.Det tar omtrent ett døgn. Klem på flasken. Her ser du flasken før gjæring. Når den er ferdig klarer du bare å klemme inn noen millimeter. Foto: Foto: Øivind Lie

Les også:

Slik lager du en saftig blåbærkake

Hjemmebrygg til 6 på terningen

Pærekake med ingefær

Erik Hannemann

Ingefærøl

Det er morsomt å lage ingefærøl. Men, pass på så ikke flasken sprekker!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1.5 dl Sukker

1.5 ss Ingefær, revet

0.25 ts Tørrgjær

1 stk Sitron

Vann

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag