Restaurantguide København

Gode restauranter i København

Lunsj i København? Her er 10 lunsjrestauranter med det lille ekstra.

SOMMERSKO: I Kronprinsensgade ligger Københavns aller første kafé.

SOMMERSKO: I Kronprinsensgade ligger Københavns aller første kafé. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

Publisert Oppdatert
DEILIG DANSK SMØRBRØD: Obligatorisk i København er å prøve et av de deilige, danske smørbrødene.

DEILIG DANSK SMØRBRØD: Obligatorisk i København er å prøve et av de deilige, danske smørbrødene. Foto: Foto: Pia Britton / Visit Denmark

Når man først befinner seg i København er det spennende å prøve noen av de tradisjonelle, danske delikatessene. Da kommer man ikke utenom sild og leverpostei på menyen. Vi har tatt turen til vår danske naboby og spist oss frem til noen deilige, danske favorittsteder.

Er det frokost du er ute etter skal du sjekke ut disse tre stedene.

Noen av disse spisestedene ligger godt gjemt i gater som turistene ikke finner med det første. Men du skal faktisk ikke bevege deg mange meterne utenfor Strøget før den ene restaurantskatten dukker opp etter den andre.

For sikkerhets skyld: Dette er ikke stedene for deg som leter etter et sted å innta en hamburger og pommes frites. På den tradisjonelle danske menyen finner du i stedet et stort utvalg av sildesmørbrød, leverpostei og fisk.

Her er 10 klassiske danske lunsjsteder:

LUNSJSTED: Restaurant Amalie er et intimt og hyggelig lite sted med trivelig og avslappet atmosfære.

LUNSJSTED: Restaurant Amalie er et intimt og hyggelig lite sted med trivelig og avslappet atmosfære. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

Restaurant Amalie

DELIKATESSE: Jytte Mattesen er servitør på Restaurant Amalie. Her serverer hun deilig rødspettesmørbrød til journalisten.

DELIKATESSE: Jytte Mattesen er servitør på Restaurant Amalie. Her serverer hun deilig rødspettesmørbrød til journalisten. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

Restaurant Amalie er en koselig liten skatt av en restaurant som ligger i Amaliegade, kun en kort spasertur fra Nyhavn. Stedet er koselig innredet, har hyggelig betjening og er et perfekt sted å innta lunsjen.

Stedet er intimt og det har levende lys på bordene. Det er ikke flere enn 10-12 bord i det lille lokalet. Dette er et sted for et litt finere klientell og man merker fort at gjestene her er gjengangere. De fleste er på fornavn med servitøren. Utvalget er stort i sild og fisk.

Adresse: Amaliegade 11.

Les også:

Pantsetter skoene for øl

Finn billig fly til Kløbenhavn her

Cafe Toldboden

INTIMT: På restaurant Amalie i København er det intim atmosfære og nydelige, danske lunsjretter.

INTIMT: På restaurant Amalie i København er det intim atmosfære og nydelige, danske lunsjretter. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

På Cafe Toldboden som også ligger i Amaliegade, finner du ekte dansk lunsjkultur. Restauranten har egen internettside, så du kan lese mer om stedet her.

Billig fly til København

Adresse: Amaliegade 41.

Nyhavns Færgekro

Dette er et lunsjmekka for sildeelskere og ligger sentralt til i Nyhavn. Stedet er lett å finne. Du kan lese mer om spisestedet på deres hjemmeside.

Adresse: Nyhavn 5

Kanal Cafeen

En trivelig liten kafe som ligger langs kanalen i Frederiksholms Kanal. Les mer på stedet på deres hjemmeside.

Adresse: Frederiksholms Kanal 18

Sorgenfri

Bare et steinkast unna det travle Strøget ligger Sorgenfri i Brolæggerstræde. Her er det trangt og intimt ved lunsjtider, for mange dansker har dette som sin favoritt. Atmosfæren er gammeldags og trivelig, selv om stedet ligger i en kjeller noe som gjør det ganske mørkt innendørs. Her kan man virkelig oppleve det gamle København, for på veggene henger det gamle bilder i gullrammer og i taket henger gamle lysekroner.

Prøv en såkalt platter, som er et fat med en smakebit av alle de tradisjonelle danske spesialitetene. Gjestene skryter uhemmet av maten.

Adresse: Brolæggerstræde 8

Ida Davidsen

Denne lunsjrestauranten har smørbrød i alle tenkelige kombinasjoner. Stedet kan nemlig skryte av å ha verdens aller lengste smørbrødliste, som er over to meter lang. Her skulle man kunne finne noe for enhver smak. Spisestedet ligger i et av Københavns businessområder, omgitt av flotte herskapsleiligheter og kunstgallerier. Les mer på stedets hjemmeside.

Adresse: St. Kongensgade 70

SORGENFRI: Bare et steinkast unna travle Strøget ligger Sorgenfri i Brolæggerstræde.

SORGENFRI: Bare et steinkast unna travle Strøget ligger Sorgenfri i Brolæggerstræde. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

Husmanns Vinstue

HUSMANNSKOST: Slik ser ekte, dansk mat ut på Husmanns Vinstue.

HUSMANNSKOST: Slik ser ekte, dansk mat ut på Husmanns Vinstue. Foto: Foto: Husmanns Vinstue

Dette danske spisestedet med deilige lunsjretter ligger sentralt i Larsbjørnstræde. God stemning og gode smørbrød. Les mer på hjemmesiden.

Adresse: Larsbjørnsstræde 2

Slotskælderen hos Gitte Gik

Du finner Slotskælderen hos Gitte Gik ved kanalen, i Fortunstræde.

Adresse: Fortunstræde 4

Skindbuksen

HUSMANNS VINSTUE: Dette klassiske danske spisestedet ligger sentralt i sentrum.

HUSMANNS VINSTUE: Dette klassiske danske spisestedet ligger sentralt i sentrum. Foto: Foto: Husmanns Vinstue

Tradisjonelt dansk spisested som ligger i Lille Kongensgade. Les mer på hjemmesiden her.

SKINDBUKSEN: Klassisk, dansk spisested. PS: Du behøver ikke gå med skinnbukse!

SKINDBUKSEN: Klassisk, dansk spisested. PS: Du behøver ikke gå med skinnbukse! Foto: Foto: Skindbuksen

BISTRO: På Sommersko finner du den originale franske kaféstemningen. Dette stedet er et unntak fra de tradisjonelle, klassiske lunsjstedene nevnt i denne artikkelen.

BISTRO: På Sommersko finner du den originale franske kaféstemningen. Dette stedet er et unntak fra de tradisjonelle, klassiske lunsjstedene nevnt i denne artikkelen. Foto: Foto: Yvonne Ringnes Nilsen

Adresse: Lille Kongensgade 4

Og dersom du skulle gå lei av sildesmørbrød og fisk:

Sommersko

Ta turen innom koselige Sommersko i Kronprinsensgade. Dette er ikke et tradisjonelt dansk, spisested men faktisk Københavns aller første kafé. Den åpnet dørene for første gang i 1976 og har siden den gang vært et populært sted for københavnerne. Her får man den originale franske kaféstemningen, selv om Sommersko i dag serverer originale bistro-retter og det er fransk bistro-stemning som møter gjestene når de kommer inn døren.

Sommersko ligger i Kronprinsensgade. På menyen står et utvalg av salater, franske smørbrød og sandwich, samt fiske- og kjøttretter.

Les også:

Designkupp i København

Januarsalg i København

Tilbake til Klikk Reise

Vi gjør oppmerksomme på at reisen ble betalt av VisitDenmark. Det var ingen bindinger knyttet til dette.

Har du andre forslag til gode restauranter i København? Fortell andre lesere om det i kommentarfeltet under!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning