Tradisjonsmat:

Flesk og duppe

Stekt flesk og duppe har opp gjennom tidene vært et kjært innslag på norske middagsbord. Det finnes et uttall av forskjellige oppskrifter på denne tradisjonsrike retten. Her serverer vi den med litt syltet løk ved siden av.

flesk og duppe.
flesk og duppe. Foto: Kim Holthe
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

250 g flesk, saltet, røkt eller ferskt

1 spisskål

vann og litt salt

1 rødløk

2 ss 7 % eddik

1 ss sukker

litt vann

SAUS:

3 ss smør

2 ss hvetemel

6-7 dl melk

litt reven muskat

salt og pepper

Skjær flesket i fine skiver og stek det til det er sprøtt og smakfullt.

Smelt smør og tilsett hvetemel. Spe med melk og rør til du får en jevn og glatt saus, og kok sausen i ca. 5 min.

Kok spisskålen i lettsaltet vann.

Skjær rød løk i båter og legg den i eddik og sukker, gi dette et lite oppkok.

Gjør du dette, blir løken rosa. Den syltede løken gir en syrlig, god smak til flesket og til den hvite sausen.

Les også:

Tre kule måter å spise kylling på

Slik lager du perfekte brownies

Supereplekaka lager du slik

Slik lager du kryddersmør

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 12/03 2010, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også