Denne måneden er det også vin på tilbud, ja visst!

Hver måned endres prisene på Vinmonopolet. Prisendringene har flere årsaker. Det kan være at produsenten eller importøren reduserer prisen, helt enkelt.

Nedenfor finner du oversikten over varer som er satt ned med mer enn 25 prosent i mai.

Tips fra Arnie

Vår vinekspert, Arnie Stalheim, mener at det er spesielt tre viner som utmerker seg med veldig bra kvalitet i forhold til prisen:

Arlaux Brut Grande Cuvée (champagne, til aperitiff og sjømat).

Domdechant Werner Hochheimer Riesling Feinherb 2008 (halvtørr hvitvin til sushi og annen asiatisk sjømat).

Confidence de Prieuré-Lichine 2009 (rød bordeaux til okse og lam, kan også lagres).

Opp og ned

Vi har lagt merke til at enkelte varer settes opp og ned i pris, slik at det fremstår som om varene (annenhver måned) selges til halv pris. Vi jobber med å løse dette problemet på en effektiv måte.

I rettferdighetens navn har vi laget en en oversikt over varer som er satt opp mer enn 20 prosent. Legg merke til hvor mange varer som er satt opp 100 prosent eller mer.

Hele lista

Du finner alle prisendringer på denne lista (excel-ark).

Hvorfor er vinen på tilbud?

Årsaken til at vinene faller i pris kan være mange. Den mest opplagte er at produsenten reduserer prisen på varen. I andre tilfeller kan årgangsviner enten ha blitt for gamle eller være i ferd med å gå ut på dato.

Enkelte grossister har også manipulert prisene i et forsøk på å få spalteplass i mediene. De forsøker vi å luke bort.

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!