Vinen kommer fra dette området: Valpolicella


View Larger Map

Vi tar turen til Veneto i Nord-Italia, nærmere bestemt vindistriktet Valpolicella. Ukens vinanbefaling kommer fra produsenten Pasqua i den sentrale Classico-sonen, og er basert på en druemiks med 70 % corvina, 20 % rondinella og 10 % molinara.

Villa Borghetti Valpolicella Classico 2007, vnr 3583, kr 100, 82 poeng.

Karakteristikk

Dyp rubinrød på farve. Syrlige kirsebær i duften med innslag av urter og nøtter. På den slanke siden av middels fyldig. Pen og syrlig frukt med middels lang ettersmak. En lett og appetittvekkende bitterhet i avslutningen. Fine tanniner.

Denne vinen er ikke noe lagringsprosjekt. Du bør drikke den nå for å få med deg den friske frukten. I matveien er den ganske så fleksibel. Pizza, pasta med tomatsaus, samt lettere kyllingretter, er alle fint matfølge til denne vinen. Liker du rødvin til torsk og annen hvit fisk, er denne vinen glimrende. Hvorfor ikke prøve den til bacalao? Du kan også drikke den som "kosevin" uten mat. Husk bare å ikke servere den for varm. Den liker seg best på 13-15 grader.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Lun kyllingsalat

Calzone

Bacalao

Flere tips i serien "Ukens beste vinkjøp" finner du her:

Billig og økologisk rødvin

God chablis til moderat pris

Glimrende Valpolicella til både fisk, pizza og pasta

Rimelig, frisk og slank hvitvin

Mye chianti for pengene

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!