Ukens beste vinkjøp

Robust sør-afrikaner

En blanding av shiraz og malbec gir en skikkelig god kjøttvin.

SØR-AFRIKA: Det kommer stadig flere gode rødviner fra Sør-Afrika.

SØR-AFRIKA: Det kommer stadig flere gode rødviner fra Sør-Afrika.

Publisert Oppdatert

Våren begynner å titte frem såvidt rundt i landet, og du begynner kanskje å få lyst på en salat. Er det sjømat i salaten din, kan du prøve denne økologiske, tyske rieslingen. Har du ost, kylling, skinke eller bacon i salaten, kan det være bedre med en lett rødvin, f.eks. en saftig valpolicella.

Del

Men det er ikke til å komme forbi at av og til er det godt med et skikkelig stykke rødt kjøtt. Og da snakker vi om kraftige rødviner. I Sør-Afrika lages det stadig mer god rødvin, gjerne på den stedegne pinotage-druen eller den mer kjente cabernet sauvignon. Shiraz er imidlertid på fremmarsj her, men det er ikke så ofte vi ser Argentinas store drue, malbec. I ukens vin har disse to funnet sammen i en vin som virker skreddersydd til biff eller lammelår.

Cape Crown Shiraz Malbec 2010, vnr 9044801, kr 122,50, 84 poeng.

Dyp rødfiolett på farve. Modne mørke bær i duften med innslag krydder. God fylde med rik frukt, passe balanserende syre og en lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men kan også lagres et par år. Som vi allerede har vært inne på, er den god til rødt kjøtt, det være seg okse, lam eller vilt. Du kan også drikke den til faste, vellagrede oster, som parmesan, gruyère, cheddar eller lignende. Oppskrifter som passer til vinen finner du nedenfor.

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Saftig valpolicella

Rik burgunder

Økologisk fra California

Kraftig portugiser

Bobler på budsjett

Ragge Strand

Biff med bacon, kremet spinat og stekte tomater

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

8 skiver Bacon

1 ts Salt

1 ts Salt

0.25 ts Pepper

2 ss Smør

1 ss Olivenolje

300 g Spinat, frisk

2 dl Vann

0.5 ts Salt

3 dl Matfløte

0.5 ts Pepper, sort og nykvernet

2 stk Tomat

0.5 ts Salt

0.25 ts Pepper

2 ts Oregano, tørket

Helstekt indrefilet av elg med portvinsaus

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

800 g Elg, indrefilet

Olje

Salt

Pepper

2 dl Portvin

2 dl Kraft

2.5 dl Crème fraîche

Salt

Pepper

2 stk Gulrot

2 stk Persillerot

8 stk Rosenkål

8 stk Perleløk

1 l Sopp

Olje til pensling

Smør til steking

Salt

Pepper

Oregano

Timian

Poteter

Erik Hannemann

Klassisk lammestek med silkemyk sellerirotmos

Denne lammesteken er av helt klassisk karakter. Helt fantastisk. Det er vanskelig å si nøyaktig hvor lang tid det tar, men beregn minst 2 timer.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

0.5 potte Rosmarin

2 stk Hvitløk

1 stk Lammelår

2 stk Selleri

200 g Smør

1 kg Poteter

Olje

4 dl Rødvin

2 ts Sukker

1 ts Maisenna

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag