Ukens beste vinkjøp

Kraftig portugiser

I denne rødvinen er det mye god smak til en hyggelig pris.

ALENTEJO: Det lages mye god og rimelig vin i vindistriktet Alentejo i det sørlige Portugal.
ALENTEJO: Det lages mye god og rimelig vin i vindistriktet Alentejo i det sørlige Portugal. Foto: Foto: Arnie Stalheim
Sist oppdatert

Vi har ved flere tidligere anledninger i denne spalten påpekt at Portugal er en kilde til gode, rimelige og robuste rødviner. Landet er kanskje mest kjent for sine mange forskjellige typer portvin, men de røde vinene er på stadig fremmarsj. God mat har de også i Portugal, bl.a. den sagnomsuste bacalaoen (som forøvrig skrives bacalhau på portugisisk).

 

Vår vin denne uken kan du drikke til bacalao, men den er enda bedre til kraftige kjøttretter. Den kommer fra vindistriktet Alentejo, som ligger litt sørøst for Lisboa i retning spanskegrensen. Vinen er laget på en miks av typiske portugisiske druer, med 40% aragónez, 40% trincadeira, 10% alicante bouschet og 10% touriga nacional. Produsenten heter Monte Branco, som (hvis ikke språkkunnskapene våre svikter oss fullstendig) må bety noe sånt som Kvitfjell.

Alento 2008, vnr 9107301, kr 110,70, 85 poeng.

Dyp rød på farve. Fin og fruktig duft av mørke bær med hint av urter og krydder. God fylde med sødmefull frukt som balanseres fint av frisk syre. Lang ettersmak med tydelige, men fine tanniner.

Denne vinen er god å drikke nå, men tåler også et par års lagring. Rødt kjøtt er det du bør ha på menyen når du skal drikke denne vinen. Både okse, lam og vilt passer bra. Oppskrifter som passer til vinen finner du nedenfor.

Flere gode tips i serien Ukens beste vinkjøp finner du her:

Bobler på budsjett

Mye vin for pengene

Rødvin til lørdagsbiffen

Rimelig argentiner

Flott australsk rødvin

Denne saken ble første gang publisert 10/03 2011, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også