Test av champagne

Testmetodikk og testpanel

Slik har vi testet de 28 champagnene i årets test.

Vi har testet 31 champagner fra polets fullsortiment. Her er resultatet.

Vi har testet 31 champagner fra polets fullsortiment. Her er resultatet. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Testpanel

I testpanelet satt Robert Lie og Mads Kleppe. Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Han har sitt daglige virke som daglig leder av Grefsenkollen. Kleppe jobber til daglig som vinansvarlig på Bagatelle.

Testmetodikk

Alle produktene ble smakt blindt, det vil si at testpanelet ikke visste hvilke produkter som var med i testen. Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 er best. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

Poengskala

Vi benytter oss av 100-poengsskalaen til Robert Parker Jr. ved all testing av alkoholholdig drikke.

Det er kun poengene 50-100 som blir benyttet, noe som selvsagt kan føre til full forvirring blant folket.

Vi bruker Parker-skalaen fordi dette er et internasjonalt, anerkjent poengsysmet som de fleste andre bruker. Dette mener vi gjør det enklest for våre lesere.

Les mer her.

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag