Test av portugisiske rødviner

Portugisisk til grilling

Portugisiske rødviner byr på mye smak til lave priser, og de passer godt til grilling.

SMAKFULLT: Portugisiske rødviner byr på mye smak for en ganske billig penge.

SMAKFULLT: Portugisiske rødviner byr på mye smak for en ganske billig penge. Foto: Foto: Arnie Stalheim

Publisert Oppdatert

Det er blitt sommer, og da er det på tide å finne frem terrassevinene. Vil du ha en frisk og fruktig hvitvin, vil vi på det sterkeste anbefale at du prøver en tysk riesling. Og selveste inkarnasjonen av en terrassevin er jo rosévin.

Du skal kanskje fyre opp grillen også. Og går det i rødt kjøtt, er det ikke til å komme forbi at du trenger en robust og smaksrik rødvin. Den trenger heller ikke å koste så mye, ihvertfall ikke hvis du tar turen til Portugal.

Mye smak og lite penger

Portugal er vel ikke det vinlandet som skaper de største overskriftene, men det finnes mye god vin der, og spesielt i de rimeligere prisklassene. Rødvinene er ofte robuste og smaksrike, og kanskje litt rustikke i stilen. Men det er ikke så farlig når du skal bruke dem til grillmat. Da er du mer ute etter trøkk enn eleganse.

Vi ville gjerne finne ut hva som er de beste portugisiske rødvinskjøpene, og satte en øvre prisgrense på 125 kroner. Vi tok også bare med viner fra polets basissortiment, og da endte vi opp med 13 viner i testen, og du finner anmeldelse av de fem beste nedenfor.

Skal du drikke vinene til grillmat, anbefaler vi disse oppskriftene:

Grillspyd med lam og timian

Helgrillet entrecôte med hvitløksmør

Grillet svinebog med krydderskorpe

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning