Test av øl til påske

Stor test av påskeøl

Klikk har testet øl til påske fra butikk og Vinmonopolet. Hva bør du velge?

Publisert Oppdatert
Nøgne Ø sitt påskeøl går helt til topps i denne testen.Du får kjøpt det på Vinmonopolet.

Nøgne Ø sitt påskeøl går helt til topps i denne testen.Du får kjøpt det på Vinmonopolet. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Ægir Påskesol! er et mildt og harmonisk påskeøl. Det finner du i spesialbutikker som feks. Fenaknoken i Oslo.

Ægir Påskesol! er et mildt og harmonisk påskeøl. Det finner du i spesialbutikker som feks. Fenaknoken i Oslo. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Schlenkerla Rauchbier Märzen, vnr. 57007. Du får kjøpt det på Polet. En kuriositet som vi tok med i denne testen. Typeriktig øl, men spesielt er det.

Schlenkerla Rauchbier Märzen, vnr. 57007. Du får kjøpt det på Polet. En kuriositet som vi tok med i denne testen. Typeriktig øl, men spesielt er det. Foto: Bjørn Inge Karlsen/HM Foto

Testpanel og metodikk

Ølet er smakt av Arnie Stalheim og David Løite.

Stalheim er Klikk.nos vinekspert, med høy kunnskap om alle typer alkohol. Løite er ølekspert med bred erfaring.

Ølet er smakt blindt. Hvert øl er vurdert etter fem kriterier: Farve, skum, duft, smak og ettersmak.

Poeng for hvert øl er plassert på 100-poengskalaen, hvorav 100 er best. Pris er ikke vurdert.

Ved usikkerhet på flaskevariasjon er det testet fra flere flasker av samme produkt.

Ved usikkerhet på poengplassering, er det testet to ganger i et finaleheat.

Det er ikke mange øl som selges spesifikt under ordet "påske", så vi har krydret utvalget i testen med noen norske Pale Ale og et par typiske vår/utepils som passer godt i påskesolen.

Share

For butikkølene er det oppgitt veiledende utsalgspris, men vi gjør oppmerksom på at denne kan variere fra kjede til kjede. For polølene er saken grei; det er listepris på polet. Her har vi selvsagt tatt med varenummer.

Mikroøl med god smak

Blant øl fra de norske mikrobryggeriene, er det «God Påske» fra Nøgne Ø som utmerker seg. Middels til god fylde med rik og litt søtlig smak. Det er et flott og kompleks påskeøl som passer godt til årets påskelam, eller som et påskeøl du kan nyte i påskesolen utenfor hytta. Serveres lett avkjølt i passende små ølglass for å unngå noe av bunnfallet.

«Påskesol!» fra Ægir er et godt alternativ for deg som liker et litt lettere og lysere påskeøl. Lett til middels fyldig med en mild og harmonisk smak. Dette påskeølet kan du nyte i påskesolen etter en lang skitur. Leskende og godt.

Andre øl

Pale Ale

Pale Ale fra Nøgne Ø og Haandbryggeriet er gode alternativer til påskeølet. Begge dufter ferskt og makrert av sitrus og humle. Smaken er fyldig og sødmefull.

Bokseøl

Blant ølmerkene som kommer på boks, og derfor egner seg som ballast i sekk på tur, var det ikke så voldsomt mye å rope hurra for. Det er Mack «Afterski» og Grans «utepils» som vi valgte å ta med i denne testen fordi det er øl som i uttgangspuntet passer i samme tidsperiode som påsken. Begge ølene hadde fint og høyt skum, men smaker intetsigende.

Røyk-øl

I tillegg tok vi med, som en kuriositet, et røyk-øl (rauchbier) fra Tyskland, for spesielt interesserte. Vil du prøve et øl som både lukter og nesten smaker pølsevann og brent bål, er dette ølet for deg. Det er et veldig typeriktig øl som er dyp brun på farve med fint og høyt skum.

Les også:

Slik lager du øl hjemme

De fem beste ølstedene i Oslo

Her er de ti beste rødvinene på flaske

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 5.000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning