Test av konjakk

Vi har testet konjakk

21 av de gode konjakkene. Her er de beste av de beste.

GOD ÅRGANG: Nesten samtlige av disse konjakkene er lagret minimum seks år på fat.
GOD ÅRGANG: Nesten samtlige av disse konjakkene er lagret minimum seks år på fat. Foto: Foto: Øivind Lie
Sist oppdatert

Vi har akkurat funnet den beste vinen til ribbe, det beste butikkjuleølet, og nå har turen kommet til selveste konjakken.

Her har vi tatt for oss de virkelig gode typene. Vi snakker nesten uten unntak det som er klassifisert som XO. Altså den som er lagret minimum seks år på fat.

Testet blindt

Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Bagatelle i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Vi har fått noen synspunkter på at vi lar vinkelnere tester brennevin. Derfor presiserer vi: Begge våre testere har lang erfaring i brennevinssmaking. I tillegg har begge sommelierutdannelse, der brennevin blir minst like mye vektlagt som vin.

Poeng

Produktene er gitt poeng på en skala fra 1 til 100, der 100 er best.

Hva er konjakk?

Konjakk er druebrennevin som kommer fra området med samme navn (Cognac) i Frankrike. Brennevinet er regulert av et komplisert regelverk. Alder, fatlagring, druer og hvilke områder i Cognac som er med i en blanding er med på å bestemme hva slags konjakk det blir. Les mer om dette her

Les også:

13 ting du må vite om konjakk

Velg riktig vin til pinnekjøttet

Skal du ha én dyr vin, er det denne

Denne saken ble første gang publisert 29/11 2013, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også