Testpanel og testmetodikk

I testpanelet satt Robert Lie og Ørjan Lundmark. Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Lie jobber som daglig leder av Grefsenkollen i Oslo. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber til daglig som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 poeng er best. Alle produktene ble smakt blindt. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

HER ER KONJAKKTESTEN 2013

Dyr og norsk konjakk

Vi nordmenn liker å lese om de dyre konjakkene. I hvertfall om vi skal dømme etter tidligere konjakktester på klikk.no. En annen, klar trend er at vi liker å kjøpe konjakk med norskklingende navn. På lista over de mest solgte XO-konjakkene har over halvparten av variantene norske navn.

Hva er konjakk?

Konjakk er druebrennevin som kommer fra området med samme navn (Cognac) i Frankrike. Brennevinet er regulert av et komplisert regelverk. Alder, fatlagring, druer og hvilke områder i Cognac som er med i en blanding er med på å bestemme hva slags konjakk det blir. (Les her om hvorfor konjakk er konjakk).

Vår test av konjakk

Vi har tatt utgangspunkt i de mest solgte konjakkene av typen XO. Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!