Test av hvit pappvin

Hvit pappvin fra Australia, Sør-Afrika og Chile

Når du først skal kjøpe Chardonnay på papp, kjøp den riktige.

Foto: Foto: Øivind Lie
Sist oppdatert

Testpanel og metodikk

I testpanelet satt Robert Lie og Mads Kleppe. Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Han er daglig leder av Restaurant Grefsenkollen.

Kleppe jobber til daglig på NOMA (København). Han har sølv fra årets NM og har fast plass på vinkelnerlandslaget.

Testmetodikk

Alle produktene ble smakt blindt, det vil si at testpanelet ikke visste hvilke produkter som var med i testen. Produktene ble gitt poeng på 100-poengskalaen, hvor 100 er best. Det er ikke tatt hensyn til pris ved poenggivningen.

Både den beste og den dårligste vinen i denne testen er en Chardonnay, men velger du testvinneren fra Australia får du en vesentlig bedre vin, for omtrent samme pris.

Har testet et lite utvalg av de billigste hvite pappvinene fra Australia, Chile og Sør-Afrika.

Denne testen inngår i en større test av hvite pappviner.

Denne saken ble første gang publisert 06/07 2010, og sist oppdatert 29/06 2017.

Les også